Main menu

header

de Ana Trifan

Feng Shui este o filozofie de echilibrare a energiilor interioare şi exterioare, a spaţiului cu noi înşine. Armonia în casă este ceea ce caută toţi, iar cultura chineză deţine secretul. Cu ajutorul remediilor Feng Shui puteţi aduce linişte în cămin, înţelegere în cuplu, sănătate şi succes în carieră. Câteva noţiuni simple, însuşite şi aplicate corect, vă pot face viaţa mai bună. Specialistul Salah Graine vă explică principiile acestei arte şi cum le puteţi folosi în beneficiul dumneavoastră. În acest număr veţi afla ce reprezintă cei „Trei înţelepţi”, cel mai important simbol din Feng Shui, şi cum vă pot ajuta „Fuk, Luk, Sau” să aveţi parte de succes, bogăţie şi sănătate.

Aduc noroc
Cunoscuţi şi sub denumirea de cele „Trei divinităţi stelare”, „Fuk, Luk, Sau” reprezintă cel mai important simbol care apare în toate locuinţele chinezilor. Aceste zeităţi integrează, pe de o parte, fericirea, norocul de urmaşi, puterea şi autoritatea, pe de alta, succesul, prosperitatea şi bogăţia şi, nu în ultimul rând, longevitatea şi sănătatea.
Ele adună toate elementele Feng Shui într-un simbol, de aceea sunt preferate de oameni de afaceri, politicieni, actori etc. „«Fuk, Luk, Sau» nu sunt, de fapt, divinităţi reale, ci ornamente puse în locuinţe, considerate aducătoare de noroc”, ne-a explicat Salah Graine.

Ce simbolizează fiecare
„Luk”, steaua care simbolizează bogăţia, belşugul, norocul şi succesul, este reprezentată de un înţelept care duce un ru-yi (sceptrul puterii), ce promite realizarea uşoară şi cu succes a tuturor dorinţelor, precum şi un lingou de aur care promite îmbogăţire.
„Fuk” poartă un papirus şi un copil în mână şi simbolizează fericirea în familie, copii mulţi şi sănătoşi şi dragoste împărtăşită.
„Sau”, steaua longevităţii, este reprezentată sub forma unui bătrân cu păr alb şi fruntea proeminentă, care a atins nemurirea. Are de obicei în mână un baston şi un wu lou (simbolul sănătăţii). Această stea păzeşte sănătatea celor care o au în casă, îndeamnă la evitarea lăcomiei, a gândirii negative şi a aroganţei.

Unde trebuie aşezaţi
Specialistul nostru vă sfătuieşte să-i aşezaţi pe cei „Trei înţelepţi” în camera de zi, pe o masă solidă şi înaltă, pentru ca întreaga familie să fie protejată. Ei pot fi plasaţi şi în hol, pentru a ajuta speranţele şi visurile să se îndeplinească. Pot fi puşi şi în recepţii, pentru a atrage bunăstarea şi prosperitatea. Dacă vreţi să-i aveţi alături la serviciu, e de preferat să-i plasaţi în spatele locului în care munciţi, pentru a beneficia de susţinere şi noroc. În maşină trebuie puşi la geamul din spate, pentru a aduce şoferului siguranţă şi protecţie atunci când conduce.
În vremurile îndepărtate, în China, familiile înstărite aveau statuete sau tablouri cu „Fuk, Luk, Sau” puse într-o cameră specială, în timp ce familiile din clasa de mijloc le plasau pe o masă înaltă, în camera de zi, unde se adunau pentru a lua masa.

Produsele le puteţi găsi la magazinul Zahir. Pentru consultaţii gratuite cu domnul Salah Graine folosiţi adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau sunaţi la numerele 021/3450412 şi 0728.057.942 între orele 10-22