Main menu

header

Animalele-soldaţi, modele de vitejie

715 24 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Se spune că în „dragoste și în război, totul este permis”. Tovarăși și ajutoare de nădejde pentru soldați în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial, animalele au luat de multe ori parte la lupte și au primit numeroase distincții pentru eroismul de care au dat dovadă.

Read more: Animalele-soldaţi, modele de vitejie

Supercaii modificaţi genetic vor intra în curse anul acesta

714 24 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Anul 2019 ar putea consemna apariția pe pistele de curse a unor supercai, modificați genetic astfel încât să fie mai rapizi, mai puternici și mai rezistenți.

Read more: Supercaii modificaţi genetic vor intra în curse anul acesta

Câinii-terapie elimină stresul studenţilor

714 24 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Câinii-terapie sunt tot mai des văzuți prin campusurile universităților nord-americane. Și nu întâmplător. Ca și în alte cazuri, de boli sau de solitudine, animalele dovedesc o certă contribuție la ameliorarea stării oamenilor.

Read more: Câinii-terapie elimină stresul studenţilor

Chimicalele casei îmbolnăvesc pisicile

714 24 1de Călin Popa

Anumite chimicale utilizate în mai toate casele afectează grav, la nivel endocrin, pisicile de companie.

Read more: Chimicalele casei îmbolnăvesc pisicile

Ce hrană puteţi oferi păsărilor iarna şi ce produse nu sunt indicate

713 24 1de Laura Zmaranda şi Florica Pintea

Suntem în plină iarnă. Cerul este încremenit, iar austeritatea a cuprins câmpurile înghețate. Parcă întreaga natură a căzut într-o hibernare profundă. Doar aparent. Pentru că printre ramurile dezgolite ale copacilor și tufelor, păsările cerului, cele sedentare, înfruntă vitregiile iernii. Temperaturile scăzute și diminuarea resurselor de hrană le obligă la un efort suplimentar pentru a supraviețui. Din fericire, aceasta este una dintre situațiile în care omului îi este permis să intervină în cursul firesc al naturii. Printre informările permanente pe care le face Societatea Ornitologică Română (SOR) se află și cele referitoare la ajutorul pe care îl puteţi oferi păsărilor pe timp de iarnă. Pe baza acestor informări, în rândurile următoare vă prezentăm tipul de hrană pe care îl puteți oferi, când să faceți asta și modelele de hrănitoare pe care le puteți amplasa.

Read more: Ce hrană puteţi oferi păsărilor iarna şi ce produse nu sunt indicate

Tom Hardy: „I-aş lua pe toţi acasă“

712 24 1de Gabriela Militaru şi Raluca Ogaru

Recunoscut pentru rolurile sale de băiat rău în drame sau în filme de acțiune, Tom Hardy nu are totuși nicio problemă în a-și dezvălui latura sensibilă. Mai ales atunci când vine vorba despre câini. Actorul în vârstă de 41 de ani este un activ susținător al drepturilor animalelor și a făcut parte din campania PETA pentru conștientizarea importanței protejării animalelor și a găsirii unor adăposturi pentru acestea.

Read more: Tom Hardy: „I-aş lua pe toţi acasă“

Genocidul păsărilor marine, faţa întunecată a pescuitului industrial

711 24 2de Andrei Dicu şi Alexandru Brădescu

Vasele de pescuit oferă o abundenţă de hrană pentru păsările marine, dar s-au dovedit fatale pentru că, de exemplu, albatroşii şi furtunarii cu bărbie albă, prinşi anul acesta în largul coastei Africii de Sud, au devenit victime colaterale. Din cauza practicilor de pescuit sustenabile, captura secundară anuală de păsări în largul Africii de Sud numără doar sute, însă, la nivel global, o mulţime de zburătoare marine sunt ucise numai de pescadoare.

Read more: Genocidul păsărilor marine, faţa întunecată a pescuitului industrial

Selena Gomez, o împătimită iubitoare de câini abandonaţi

709 24 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Are 26 de ani, o poveste de viață impresionantă, o carieră invidiată și este una dintre cele mai populare vedete ale momentului. Pe lângă toate acestea și indiferent de episoadele prin sau peste care a fost nevoită să treacă, Selena Gomez a fost și este o împătimită iubitoare de câini care au nevoie să fie salvați.

Read more: Selena Gomez, o împătimită iubitoare de câini abandonaţi

Cele mai vârstnice animale în viaţă

708 24 2de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Adevărate monumente ale naturii, animalele campioane ale longevității au povești impresionante, dintre care unele se întind peste durata unui secol.

Read more: Cele mai vârstnice animale în viaţă

Rechinii de Groenlanda trăiesc secole

708 24 1de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Prădători masivi și lenți, adaptați apelor foarte reci din Atlanticul de nord, rechinii de Groenlanda trăiesc sute de ani, cu unul dintre exemplare estimat a fi împlinit chiar 512 ani!

Read more: Rechinii de Groenlanda trăiesc secole

Ciobănescul mioritic, emblema câinilor româneşti

707 24 1de Alexandru Brădescu şi Sorin Dumitrescu

„Chien de berger roumain de Mioritza”, așa cum îl cunosc străinii, Ciobănescul românesc mioritic este una dintre mândriile țării noastre. Și pe bună dreptate, deoarece și-a câștigat acest drept secole de-a rândul, stând alături de români în cele mai grele și mai frumoase momente, de la nopțile geroase din munți, de odinioară, până la concursurile de frumusețe de peste hotare în care este purtat azi cu tricolorul aproape.

Read more: Ciobănescul mioritic, emblema câinilor româneşti