Main menu

header

Rata de infecţie este de peste 80% atunci când acestea stau în comunităţi Medic veterinar Elena Bonea: „Peritonita infecţioasă felină este o boală gravă a pisicilor, dată de un coronavirus“

950 24 1de Georgiana Mihalcea

Peritonita infecțioasă felină este o boală virală care se răspândește tot mai mult în întreaga lume. Este o afecțiune complexă, greu de diagnosticat dar pentru care, în ultimii câțiva ani, au avut loc evoluții semnificative în ceea ce privește prevenția și tratamentul. Medicul veterinar Elena Bonea (medalion), de la Clinica Veterinară Mobovet Satu Mare (www.veterinarsatu-mare.ro), ne-a dezvăluit care sunt principalele cauze și simptome, pentru a ne putea ajuta animăluțul de companie aflat în suferință.

Read more: Rata de infecţie este de peste 80% atunci când acestea stau în comunităţi Medic veterinar Elena...

Lumea, deschisă „celui mai bun prieten al omului“ Oraşele cele mai prietenoase cu câinii

949 23 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Pentru foarte mulți oameni, câinii lor sunt considerați membri ai familiei și proprietarii nu concep să-i lase acasă atunci când pleacă în călătorie. Pentru turiști, ca și pentru rezidenți, de altfel, unele autorități locale s-au gândit să facă orașele cât mai prietenoase cu aceste patrupede atât de iubite.

Read more: Lumea, deschisă „celui mai bun prieten al omului“ Oraşele cele mai prietenoase cu câinii

Fertilitate peste limite Animale care au avut pui la… senectute!

948 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

În sălbăticie (mai rar) și în captivitate, animalele reușesc în unele cazuri să uimească oamenii de știință având pui la vârste foarte înaintate, care sfidează media biologică și demonstrează că regnul necuvântătoarelor este perfect adaptat pentru supraviețuire și perpetuare.

Read more: Fertilitate peste limite Animale care au avut pui la… senectute!

Când oamenii îşi celebrează cu fast prietenii… necuvântători Cele mai impresionante festivaluri dedicate câinilor

947 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Oamenii iubesc câinii - până acolo încât îi consideră membri de familie. Aceste necuvântătoare uimitoare protejează, ascultă, mângâie, vindecă și amuză. Câinii iubesc necondiționat, iar stăpânii lor din toată lumea celebrează cu fast aceste calități uimitoare ai celor mai buni prieteni pe care și-i putea dori specia umană în regnul animal. 

Read more: Când oamenii îşi celebrează cu fast prietenii… necuvântători Cele mai impresionante festivaluri...

Petrecere specială pentru pisici abandonate, la lansarea filmului „Motanul încălţat. Ultima dorinţă“

946 24 3de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Când Antonio Banderas a lansat filmul „Motanul încălțat. Ultima dorință”, a avut ideea de a găzdui o petrecere cu pisici, care a făcut înconjurul lumii și a fost mai mult decât o seară de distracție nebună - s-a constituit într-un mesaj pentru toți oamenii, de a adopta astfel de feline minunate.

Read more: Petrecere specială pentru pisici abandonate, la lansarea filmului „Motanul încălţat. Ultima dorinţă“

Caii au expresii faciale speciale pentru dezamăgire

946 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Creaturi superbe, care au însoțit omenirea aproape pe tot parcursul istoriei, caii continuă să surprindă cercetătorii cu abilități și calități care confirmă locul foarte special pe care îl au aceste animale în lumea oamenilor.

Read more: Caii au expresii faciale speciale pentru dezamăgire

Inspiraţie din lumea naturală Invenţii spectaculoase generate de abilităţile animalelor

945 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Abilitățile extraordinare ale animalelor i-au făcut pe oameni să le cerceteze secole la rând, pentru a evolua ei înșiși. Studiind intens lumea celor care nu cuvântă, cele mai luminate minți omenești au inventat obiecte și mașinării fără de care viața omului contemporan nu mai poate fi imaginată. Iar studiile continuă, această știință fiind numită „biomimicry” („bioimitație”).

Read more: Inspiraţie din lumea naturală Invenţii spectaculoase generate de abilităţile animalelor

Mumiile animalelor din Cairo dezgroapă istoria Egiptului

944 24 1de Andrei Dicu şi Silviu Ghering

Moartea şi mai ales obiceiurile de înmormântare din Egiptul Antic rămân un mister. Interesant este că, dincolo de fascinaţia pe care o declanşează mormintele faraonilor din piramide, cele ale animalelor dezvăluie informaţii noi despre viaţa, moartea şi obiceiurile din acea civilizație străveche.

Read more: Mumiile animalelor din Cairo dezgroapă istoria Egiptului

Sfaturi utile pentru proprietarii de animale Medic veterinar Elena Bonea: „Insolaţia este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale câinilor în timpul verii“

943 24 1de Georgiana Mihalcea

Vara e anotimpul preferat al multora dintre noi, dar nu și al prietenilor noștri blănoși. De ce? Ei bine, medicul veterinar Elena Bonea (foto), de la Clinica Veterinară Mobovet Satu Mare (www.veterinarsatu-mare.ro), ne-a explicat că sunt anumiți paraziți care le pot pune viața în pericol, dar și afecțiuni provocate de zilele caniculare. Vestea bună este că putem preveni toate aceste lucruri? Cum? Urmând sfaturile specialistului nostru!

Read more: Sfaturi utile pentru proprietarii de animale Medic veterinar Elena Bonea: „Insolaţia este una...

Neaşteptatele beneficii ale deţinerii unui animal de companie asupra migrenelor şi neplăcerilor asociate

942 24 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Migrenele pot apărea fără avertisment oriunde - acasă, la serviciu, la școală, la mall. Acute sau cronice, acestea au numeroase forme, intensități și generează un alai de neplăceri. Pe lângă medicația prescrisă de medic, cercetările demonstrează că deținerea unui animal de companie este o opțiune fără efecte secundare în lupta cu durerile de cap.

Read more: Neaşteptatele beneficii ale deţinerii unui animal de companie asupra migrenelor şi neplăcerilor...

Delfinii şi balenele pot face Alzheimer

942 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Eșuările cetaceelor pe țărmuri unde în foarte multe cazuri își găsesc sfârșitul a rămas în mare parte un fenomen cu motivație neexplicată. Pe de altă parte, o cercetare recentă derulată asupra delfinilor și a unor specii de balene care au ajuns în aceeași situație a relevat faptul că inteligentele mamifere fac o formă de Alzheimer.

Read more: Delfinii şi balenele pot face Alzheimer