Main menu

header

518 26 1de Dana Purgaru

Peste 200 de exemplare de Ciobănești Românești, precum Mioritic, Carpatin, Corb și Ciobănesc de Bucovina, au participat, acum două săptămâni, la un concurs de frumusețe desfășurat la Predeal.

Vedetele au fost Corbii

518 26 2Lumea a venit din toate colțurile țării, nu ca la urs, ci ca la câini, pentru a asista la un concurs de frumusețe canină care se organizează o singură dată pe an. Fie că a fost vorba despre crescători emoționați și grijulii, fie că au fost numai simpli privitori și admiratori, toți cei adunați pe stadionul stațiunii montane Predeal au gravitat în jurul vedetelor patrupede care ne fac cinste țării prin frumusețea lor, dar și prin temperamentul echilibrat recunoscut. Conduși de stăpânii lor, coloșii de peste 50 de kilograme au defilat pe ring și și-au etalat splendoarea, dar și buna purtare, sub ochii vigilenți ai arbitrilor, care au încurajat trăsăturile aspectuoase și au depunctat fiecare defect.

Și pentru că așa se întâmplă întotdeauna când mai multe vedete se adună la un loc, din toată mulțimea de Ciobănești, unii s-au remarcat în mod deosebit. Este vorba despre exemplarele de Ciobănesc Românesc Corb, rasă în curs de omologare la nivel internaţional.

518 26 3Ciobănescul Românesc Corb e o rasă naturală, care s-a format în arealul Carpaţilor Meridionali şi în regiunile subcarpatice (Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Braşov), unde este foarte apreciat şi utilizat cu succes la paza turmelor şi a proprietăţilor. Evident, numele i se trage de la roba de culoare neagră, de o frumusețe rară.

Add comment


Security code
Refresh