Main menu

header

522 24 2de Dana Purgaru

Cea de-a patra ediţie a „Salonului Calului” se va desfăşura în acest an, în premieră, sub forma unui circuit competiţional, împărţit în patru etape, iar valoarea totală a premiilor este de 180.000 de lei. Prima etapă are loc în weekendul 24-26 aprilie.

Premieră: sărituri peste obstacole pentru ponei

522 24 3În cadrul circuitului vor concura atât jochei profesionişti, cât şi amatori. „Ne-am gândit să-l desfăşurăm în patru etape, pentru a veni în întâmpinarea sportivilor. Astfel, acoperim o perioadă mai lungă din an”, a declarat Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria, organizatorul turneului. „Cu ceva eforturi am reuşit să oferim concurenţilor premii totale de 180.000 de lei”, a completat Moraru. Organizatoarea a afirmat că, în premieră pentru România, se desfăşoară şi un concurs de sărituri peste obstacole pentru ponei, în perioada 24-26 aprilie. „Prima etapă conţine 14 probe de sărituri peste obstacole, pe durata a trei zile. Pentru prima dată organizăm şi un concurs de sărituri pentru ponei. Este un început, dar în Europa Occidentală poneii sunt foarte apreciaţi şi căutaţi de copii şi se organizează concursuri foarte serioase pentru ponei”, a completat Moraru.

Debutează cu atracţii deosebite pentru public

522 24 4Toate cele patru etape ale circuitului „Salonul Calului” se vor desfăşura la baza sportivă Equestria, din comuna Tâncăbeşti, iar în cadrul lor se întrec, în diferite probe, cei mai buni jochei români. Etapele sunt programate astfel: etapa I - 24-26 aprilie; etapa a II-a - 5-7 iunie; etapa a III-a - 24-26 iulie; finala - 24-27 septembrie.

Prima etapă a evenimentului debutează joi, 23 aprilie, cu înscrieri definitive și pregătirea cailor în terenurile de antrenamente, iar vineri, 24 aprilie, au loc primele probe sportive. Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se adresează în primul rând profesioniştilor, dar şi amatorilor, sportivilor debutanți, juniorilor şi copiilor. Aceştia participă la 14 probe de sărituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de ştafetă, probe de îndemânare călare, probe la cronometru. Etapa se încheie cu Trofeul Jockey Club - cea mai dificilă probă, de nivel B, cu baraj la cronometru. „Spectatorii se pot bucura de prezența îndrăgiților cusurgii Mihai Găinușă și Codruț Kegheș, care introduc probe amuzante precum: proba în oglindă cu ponei, dedicată copiilor, ștafeta cu urmărire și altele”, au anunţat organizatorii. „Salonul Calului” a primit în 2014 titlul Înaltului Patronaj de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

Calendarul competiţional al clubului Equestria 2015

  • 522 24 5Circuitul „Salonul Calului”, Etapa I: 24-26 aprilie
  • Cupa Equestria, ediția a IV-a: 30 aprilie - 3 mai
  • Circuitul „Salonul Calului”, Etapa a II- a: 5-7 iunie
  • Marele Premiu al Municipiului București: 12-14 iunie
  • Circuitul „Salonul Calului”, Etapa a III- a: 24-26 iulie
  • Cupa României - obstacole: 30 iulie - 2 august
  • Finala Romanian Grand Prix; Finala Campionatului de Amatori la obstacole: 17-20 septembrie
  • Challenge Dresaj: 22-23 septembrie
  • Finala circuitului „Salonul Calului”, Etapa a IV-a; Finala Campionatului Național de Forță: 24-27 septembrie.