Main menu

header

523 24 3de Dana Purgaru

Cea mai vârstnică pisică din lume în prezent, Tiffany Two, a împlinit recent 27 de ani şi are o stare de sănătate foarte bună, potrivit stăpânei sale.

O performanță notabilă

Tiffany Two este o pisică neagră cu pete maronii, care locuieşte în California, SUA, şi este veterana de vârstă a tuturor felinelor de companie din lume. Ea a sărbătorit recent, alături de stăpâna sa, împlinirea a 27 de ani, o performanță deosebită, ținând cont de faptul că o pisică se consideră că trăiește, de obicei, până la 15-20 de ani. Stăpâna lui Tiffany Two a cumpărat-o cu 10 dolari în 1988, pe când pisicuța avea doar şase săptămâni. „Este cea mai rentabilă «achiziţie» pe care am făcut-o vreodată!”, a declarat, amuzată, Sharon Voorhees.

Tiffany Two are în bol în fiecare zi atât hrană umedă, cât și hrană uscată şi, potrivit proprietarei sale, se bucură încă în fiecare zi de plimbări în grădină și de aventuri. „Nu-i e teamă de nimic și de nimeni. Trece pe lângă câini, e foarte tupeistă”, a declarat proprietara sa. Bineînțeles că, în ciuda caracterului independent, tipic de altfel pentru fiecare felină, lui Tiffany îi place foarte mult să fie alintată și mângâiată de stăpâna sa, care o iubește nespus. În ciuda vârstei însă, pisica este departe de a intra în Cartea Recordurilor Guinness, deoarece recordul de longevitate pentru o felină de companie este însă deţinut de un motan din statul american Texas, numit Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani, înainte de a muri, la 6 august 2005.