Main menu

header

523 24 4de Dana Purgaru

Locurile de muncă pentru animale nu mai sunt o noutate în multe ţări din Occident, însă în România un astfel de anunţ de angajare este încă o prezenţă inedită. O companie de la noi din ţară a scos recent la concurs un post pentru o felină, iar cerinţele sunt foarte stricte.

Program de șase-opt ore pe zi

Stăpânii care doresc ca pisica lor să devină angajată au la dispoziţie 30 de zile ca să depună CV-urile felinelor ale căror responsabilităţi vor include ştampilarea cu lăbuţele a cel puţin 20 de cutii de cadouri pe zi, rolul de model în şedinţe foto şi de actor sau actriţă în clipurile video ale companiei angajatoare. De asemenea, pisica va fi voiceover în filmuleţele companiei, va acorda interviuri şi „îi va inspira pe angajaţii companiei în crearea de produse noi”, după cum se arată în anunţ. Programul de lucru este de șase-opt ore pe zi, de luni până vineri, cu specificaţia că o parte dintre orele de lucru pot fi efectuate de la domiciliul candidatului. Weekendurile şi sărbătorile legale sunt libere.

Se acordă bonusuri de randament

La beneficiile oferite pentru ocuparea acestui post sunt trecute salariul de 200 de euro, din care contravaloarea a 50 euro va consta în hrană pentru pisici şi bonusuri atractive în funcţie de randamentul „salariatului”. Firma angajatoare, compania Catbox, a menţionat faptul că numai trei pisici sunt chemate la interviu, desigur, cu stăpânii lor, la 5 mai. De asemenea, s-a făcut precizarea că „întrucât legislaţia românească nu permite angajarea propriu-zisă a pisicii, vom încheia un contract de colaborare cu stăpânul animalului. Toate taxele aferente vor fi suportate de noi”. Anunţul se bucură de un mare succes. Numai în prima zi au fost circa 250 de stăpâni care au trimis CV-ul pisicilor lor.