Main menu

header

524 24 1de Gabriela Militaru

Înainte de primul rol din filmul „Satisfacție” (1988), pe când Julia Roberts avea doar 21 de ani, celebra actriță a cochetat cu muzica clasică. Iar dacă muzica poate fi considerată vecină cu actoria, în copilărie, Julia a fost atrasă de un domeniu străin de lumina reflectoarelor. „Iubesc animalele și mi-am dorit să devin medic veterinar”, a mărturisit „Frumușica” în urmă cu câțiva ani. Totul a început după ce micuța Julia a văzut filmul „Dr. Doolittle”, care a determinat-o să se îndrăgostească de animale. Motivele pentru care Julia nu și-a urmat visul din copilărie sunt legate de familie și de cât de mult ar fi avut de învățat pentru a ajunge medic veterinar. „Când am descoperit cât de grea este biologia am renunțat la cariera de veterinar. În plus, provin dintr-o famile de actori, părinții mei sunt actori, la fel și frații mei. Acesta este mediul în care am crescut și mi-a fost ușor să mă reorientez către actorie”, a spus ea.

Trăiește înconjurată de animale

524 24 2Julia Roberts locuiește împreună cu soțul său, cameramanul Daniel Moder, și cu copiii lor la ferma familiei din New Mexico. Iubitoare de animale, actrița a animat atmosfera de la fermă cu cai și câini, pe care i-a adoptat de la un adăpost pentru animale părăsite. Ea a fost fotografiată, în repetate rânduri, plimbându-și câinii alături de familia sa. Pe lângă patrupede, actrița mai crește și câteva găini, pe care le găsește adorabile. Invitată într-una dintre emisiunile simpaticei Ellen DeGeneres, Julia Roberts a povestit despre întâmplările haioase care se petrec la ferma familiei, printre care și repetatele ocazii în care actrița, încercând să învețe să călărească, a căzut de pe cal.

A călărit cai sălbatici în Mongolia

524 24 3Experiența Juliei Roberts cu caii de la ferma personală a ajutat-o la începutul anilor 2000, când s-a deplasat pentru a filma „Caii sălbatici ai Mongoliei” în țara cu același nume. Actrița și-a petrecut mai multe săptămâni trăind la un loc cu nomazii de acolo, timp în care a mărturisit că s-a îndrăgostit de sălbăticia zonei. Deși condițiile de trai erau dintre cele mai neobișnuite pentru ea (toată lumea dormea în aceeași cameră strâmtă, nu exista sală de baie, apă curentă sau căldură), totuși ea a învățat să aprecieze rutina vieții de nomad. Cea mai plăcută experiență din Mongolia a fost legată tot de animale. Julia a avut ocazia să vadă de aproape cai sălbatici trăind în mediul lor natural. „Acolo, cailor li se permite să fie liberi, așa că îi vezi peste tot, sunt relaxați, nu se sperie. Este uimitor! În America, acolo unde vezi animale, vezi și o lesă. În Mongolia am simțit respectul pe care oamenii îl au pentru animalele cu care trăiesc la un loc”, a mărturisit actrița într-un interviu pentru TVNZ.

Pasionată de protecția mediului înconjurător

524 24 4Julia Roberts are grijă nu doar de animale, dar și de mediul în care acestea trăiesc. De ani buni, împreună cu soțul său, actrița s-a implicat în acțiuni de protejare a florei și a faunei din zona în care locuiesc, și nu numai. „Mediul înconjurător este cea mai mare grijă a mea, după grija pentru copiii mei. Eu și soțul meu petrecem cea mai mare parte a timpului departe de Hollywood. Împreună susținem «Salvează golful», o organizație nonprofit care se implică în acțiuni menite să păstreze curate apele Coastei de Sud a Californiei. De asemenea, conduc o mașină ecologică și obișnuiesc să sortez gunoiul. Este greu când ai trei copii, dar se irosesc atâtea resurse, încât este absolut necesar să facem asta”, a spus ea.

Actrița nu a folosit o dublură pentru scena în care călărește un cal îmbrăcată în rochie de mireasă în filmul „De bunăvoie și nesilită de nimeni“, din 1999

Fotografia ei a speriat un Husky

Dacă Julia Roberts se simte atât de apropiată de animale, nu același lucru putem spune și despre acestea din urmă. Sau cel puțin despre un câine haios, care a devenit celebru pe internet după ce stăpânul său a postat un clip în care simpaticul Achmed refuza să privească o fotografie a actriței. În fragmentul filmat, stăpânul deschide de mai multe ori o revistă la pagina care o înfățișa pe Julia într-o reclamă pentru o binecunoscută marcă de produse de înfrumusețare. De fiecare dată, amuzantul Husky se uita câteva clipe la fotografia Juliei, după care fugea din brațele stăpânului, cu un aer aproape deranjat. Invitată în emisiunea lui Jimmy Fallon, Julia a fost rugată să-i transmită un mesaj câinelui care o antipatiza. În replică, actrița a lătrat pentru Achmed, glumind despre felul în care acesta avea să înțeleagă exact mesajul.