Main menu

header

545 23 3de Dana Purgaru

Primii câini dresaţi de Crucea Roşie Ilfov pentru găsirea victimelor dezastrelor și a persoanelor pierdute pot începe lucrul oricând este nevoie de ei. Aceștia sunt primii dintr-o serie de cel puțin zece patrupezi antrenaţi în acest scop, iar reprezentanții CCR Ilfov speră ca din ce în ce mai mulți voluntari să își aducă câinii la „școală” pentru a fi dresați ca să devină salvatori.

Se dorește înființarea unei rețele naționale

545 23 4Filiala de Cruce Roșie Ilfov a demarat programul de antrenare a voluntarilor și câinilor specializați în căutare și salvare în situații de dezastre atât pentru medii urbane, cât și naturale. Patrupezii sunt învățaţi să găsească persoane vii blocate sub dărâmături sau pierdute/abandonate în zone naturale.

Voluntarii au fost sprijiniți, în perioada 21-23 august, de Daniel Knobl, coordonator al unei unități canine de căutare și de salvare din Austria Inferioară. Exercițiul- școală s-a desfășurat la Buftea și a implicat peste zece voluntari. „CRR Ilfov este prima filială care are un detașament canin și un astfel de program de pregătire. Pentru moment avem trei câini activi și testăm săptămânal alți câini ai căror stăpâni doresc să îi implice în astfel de activități. Ideal ar fi să avem cel puțin zece câini antrenați. Dincolo de scopul evident de a salva oameni, ne dorim să multiplicăm modelul nostru și în celelalte filiale ale CRR. Colegii din Austria au circa 150 de câini de căutare și de salvare în întreaga țară, modelul lor de antrenament și de lucru dorim să îl implementăm și noi”, a declarat Nicu Mihalache, director al filialei Ilfov, potrivit CRR Ilfov.

545 23 5Atenţie. Stăpânii de câini care doresc să își testeze și să îşi antreneze patrupezii pentru astfel de misiuni pot să îl contacteze pe șeful diviziei canine, Cristian Negoiță, la numărul de telefon 0722.359.344.