Main menu

header

548 23 1de Gabriela Militaru

Un moft pentru unii, un sentiment nobil pentru alții, dragostea față de animale este una dintre calitățile actorului Jeremy Renner. Actorul, în vârstă de 43 de ani, și-a tratat mereu companionii necuvântători ca pe cei mai buni prieteni, iar atunci când a fost cazul, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-i ajuta.

O capră pitică, cel mai bun prieten în copilărie

548 23 4Dragostea lui Jeremy Renner pentru animale a debutat încă de copil. Părinții săi dețineau o sală de biliard, dar și o fermă de animale. Potrivit spuselor sale, cel care urma să devină un celebru actor își ajuta părinții la sala de biliard, dar prefera să petreacă mai mult timp îngrijind animalele familiei. Printre acestea se afla și favorita micului Jeremy, o capră pitică. Sugar (în traducere „Zahăr”) era o delicioasă capră domestică, de dimensiuni foarte reduse. Denumită și „capra pitică nigeriană”, acest gen de animal este originar din vestul Africii și a fost adus în Europa și în Statele Unite ale Americii la jumătatea secolului trecut. Cântărind undeva la 30 de kilograme și măsurând în jur de 50 de centimetri, Sugar a fost animalul de companie al actorului în perioada pe care acesta a petrecut-o în orașul natal, Modesto, din California, SUA.

Primul câine, decedat în mod dramatic

548 23 2Jeremy Renner și-a luat primul câine în anul 2011, pe când trecea printr-o perioadă singuratică a vieții sale. Actorul a mărturisit într-un interviu că micul Buldog franțuzesc, pe nume Franklin, l-a ajutat foarte mult să treacă peste momentele neplăcute. „În prezent, cel mai consistent lucru din viața mea este cățelul meu. L-am luat pentru că aveam nevoie de cineva care să stea alături de mine toată ziua”, a declarat el, în decembrie 2011, pentru revista „Details”.

Din nefericire, câteva luni mai târziu, Franklin a încetat din viață. Actorul îl lăsase în grija bunului său prieten și partener de afaceri Kristoffer Winters, care l-a luat la un meci de baseball. Agitat de atmosfera de pe stadion, câinele a alergat în jurul terenului când afară se înregistra o temperatură foarte ridicată. La un moment dat, câinele a început să vomite, a intrat în convulsii, s-a prăbușit și a murit. Se pare că de vină a fost căldura mare, care i-a cauzat un atac de cord. Renner a fost atât de devastat de moartea lui Franklin, la vârsta de numai 8 luni, încât curând a simțit nevoia de a-l înlocui cu un câine care să-i semene.

Alți câini, alte probleme... cu final fericit

548 23 3După decesul lui Franklin, actorul a adoptat încă doi patrupezi în anul 2012: Hemi și Bentely. Noii camarazi blănoși sunt tot Buldogi franțuzești, de culoare cafenie. Întrebat de Jay Leno dacă nu cumva rasa Buldog este totuși prea mică pentru un bărbat, actorul s-a apărat amuzat. „Nu sunt mici, sunt doar compacți. Nici că m-aș fi putut castra mai mult decât atât”, a spus el. Din păcate, la numai câteva luni, Hemi a fost dat dispărut la 19 iulie 2013. Din acea zi, Jeremy Renner a început să-l caute, postând anunțuri peste tot în jurul rezidenței sale. Pe măsură ce zilele treceau și câinele nu apărea, speranța actorului că își va mai găsi câinele scădea. Îngrijorarea sa era cu atât mai mare, cu cât, la momentul dispariției, Hemi se afla sub tratament pentru o problemă medicală la coapsă. Atunci, el a recurs la o soluție pe cât de neașteptată, pe atât de eficientă... în cele din urmă. Actorul a postat pe Facebook o fotografie a lui Hemi, însoțită de promisiunea unei recompense de 5.000 de dolari. O lună mai târziu, actorul a primit un apel telefonic de la o doamnă care împreună cu fiul său îl găsiseră pe câine la o distanță considerabilă de casă, la mai bine de 300 de kilometri. „Hemi a fost găsit în Visalia și s-a întors acasă. Jeremy este foarte fericit să-l aibă din nou lângă el”, a declarat la vremea aceea purtătorul de cuvânt al actorului.

Pentru a se asigura că evenimentul nefericit nu se va repeta, actorul a confirmat că a luat măsuri de siguranță suplimentare în privința câinelui său. „Hemi poartă o zgardă nouă, o plăcuță cu datele personale și chiar și un sistem GPS atașat la gât”, a spus el.

„Nu știu de ce le-am spus Bentley și Hemi. Mi s-au părut potrivite pentru ei și pentru mine. Sunt un mare iubitor de mașini“, a explicat actorul alegerea numelor pentru câinii săi

Jeremy Renner mărturisește că a reușit să-și învingă teama de rechini și nu are nicio problemă să înoate în ocean

Măsuri maxime de securitate pentru Hemi

După episodul în care Hemi a fost pierdut, Jeremy Renner a ținut să le mulțumească fanilor săi de pe Facebook care l-au ajutat să-și regăsească animalul preferat. „Le mulțumesc foarte mult tuturor fanilor mei. Sprijinul și credința voastră ne-au ajutat să-l aducem pe Hemi acasă. Datorită vouă și celor cărora le-ați împărtășit situația, Hemi este acum sănătos și în siguranță. Nu m-aș fi descurcat fără voi, și pentru asta veți avea mereu parte de recunoștința mea. Suntem cu toții copleșiți de generozitatea și de dragostea pe care le-ați arătat față de un câine pe care nici nu îl cunoașteți. Vă mulțumesc că v-a păsat atât de mult! Hemi și familia”, a scris actorul într-un mesaj emoționant adresat celor care l-au ajutat să-l găsească pe Hemi.