Main menu

header

562 26 3de Dana Purgaru

Cu siguranță v-ați întrebat cel puțin o dată care a fost cel mai mare animal care a trăit vreodată pe Pământ și cum arăta acesta. Recent, paleontologii de la Muzeul de Paleontologie Egidio Feruglio, conduși de dr. Jose Luis Carballido și dr. Diego Pol, care au descoperit în urmă cu doi ani, în Argentina, niște fosile de dinozaur, au scos la iveală detalii uimitoare despre acesta.

562 26 4Cercetările au arătat că fosilele găsite în 2014 în Argentina au aparținut unei noi specii de dinozaur cu totul și cu totul special. Gigantic, cântărind 77 de tone, cât 14 elefanți africani, el a fost botezat, pe bună dreptate, Titanozaur, dar i se mai spune și Godzilla.

Specialiștii au recuperat 223 de oase de la șapte indivizi

În zona în care s-a făcut descoperirea, în Patagonia, au fost găsite fosilele mai multor indivizi, iar oasele au fost utilizate pentru a recrea scheletul animalului, acesta putând fi admirat acum în toată măreția sa. În total, specialiștii au recuperat 223 de oase de la șapte indivizi. Despre această nouă specie se știe acum că a dispărut în urmă cu aproximativ 100 de milioane de ani, face parte din grupul numit Sauropode, că era ierbivor și că a trăit în Cretacicul târziu. El avea un gât lung, un trup robust, măsura 40 de metri în lungime, 20 de metri înălțime, trăia în turmă și avea un mod ciudat de a călca - pe vârful tălpilor.

După o muncă a cercetătorilor de 40.000 de ore, o replică în mărime naturală a dinozaurului a fost expusă recent la Muzeul American de Istorie Naturală.

562 26 5