Main menu

header

  Mihai Petre, cel care interpretează personajul „Sergiu” din comedia romantică „Îngeraşii”, difuzată de postul Acasă, şi soţia sa, Elwira Petre, şi-au mărit familia cu… o căţeluşă. Patrupedul din rasa Yorkshire Terrier Toy le aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când ajung acasă. O iubesc şi o răsfaţă ca pe un copil şi consideră că micuţa Sasha (aşa au „botezat-o”) este suficient de dulce şi de frumoasă, nefiind necesar să o ţină în pas cu moda canină.

Răsfăţata familiei

  Cuplul, iubitor de animale, îşi dorea un mic sufleţel care să dea culoare şi să înveselească atmosfera căminului. „Am vrut un căţel mic şi rasa asta ne-a plăcut cel mai mult. Iniţial eram decişi să ne luăm un mascul, dar, odată ajunşi la canisă, ne-am îndrăgostit de o femelă cu care de altfel am şi plecat acasă”, declară Mihai. Chiar dacă activităţile zilnice ale simpaticului dansator şi actor se vor înmulţi din a doua jumătate a lunii martie, când va fi membru al juriului în emisiunea „Dansez pentru tine”, difuzată de Pro TV, acest lucru nu îl va împiedica să îi acorde atenţie răsfăţatei familiei: „Abia aştept să ajung acasă, pentru că mi-e tare drag de Sasha noastră. Elwira o răsfaţă ziua, iar seara este rândul meu să mă joc cu ea.”

„Se bucură de atenţia noastră totală”

  Tuturor ne sunt dragi animalele şi mulţi am avut în trecut măcar un căţeluş sau o pisicuţă. Frumoasa Elwira se poate lăuda cu o adevărată menajerie în anii frumoşi ai copilăriei: „Când eram mică, am avut mai multe animale. Un căţeluş, doi papagali, pe care i-am primit de la părinţii mei şi cinci hamsteri, ce erau cadoul de la bunica de ziua mea. Abia aşteptam să mă întorc de la şcoală şi să mă plimb cu căţelul”. În urmă cu puţin timp, căţeluşa de numai 3 luni a devenit centrul atenţiei familiei Petre: „Se bucură de atenţia noastră totală. O iubim foarte mult şi atunci când suntem nevoiţi să lipsim de acasă ne este foarte dor de ea. Trebuie să avem permanent grijă de ea, să-i fim alături, dar avem parte de spectacol în fiecare zi doar privind-o, ceea ce este nemaipomenit”, povesteşte „mămica adoptivă”.

„Primim multă energie pozitivă din partea ei”

  Privirea inocentă a animalelor şi gesturile haioase pe care le fac descreţesc frunţile oricărei personae, indiferent cât de severă ar fi. „Primim multă energie pozitivă din partea Sashei, dar şi afecţiune. Ne simţim minunat atunci când ajungem acasă şi vedem că se bucură”, ne spune Elwira. Întrebaţi de micile pozne ale căţeluşei, cu zâmbetul pe buze, Mihai ne dezvăluie: „A dărâmat nişte vaze cu flori şi este foarte simpatică atunci când, în contrast cu talia mică, afişează un comportament de câine de vânătoare ce stă la pândă. E foarte haioasă atunci…”

„Nu ne vom face o preocupare din moda canină”

  De câţiva ani, moda canină a luat o mare amploare, în special în rândul vedetelor care au animale de companie. Însă cuplul nu doreşte decât să o îngrijească pe minunata Sasha aşa cum se cuvine: „Nu cred că ne vom ocupa mult de acest aspect, pentru că este frumoasă şi foarte dulce aşa cum este. O vom îngriji cum se cuvine, dar nu ne vom face o preocupare din moda canină”, declară îndrăgitul actor din „Îngeraşii”. Despre ritualul îmbăierii micuţei, tot Mihai mărturiseşte: „Deocamdată nu i-am făcut băiţă. A fost puţin răcită, dar cu siguranţă Elwira va face asta prima. Ea a mai avut câine şi ştie mai bine, dar mă voi bucura şi eu de acest moment, care cred că va fi haios”.
  Cum, necum, viaţa şi casa celor doi dansatori profesionişti, soţ şi soţie, sunt acum mai pline de umor şi de energie, cel puţin până când va apărea şi primul lor născut.
Claudia Stan