Main menu

header

570 24 1de Dana Purgaru

Selkirk Rex este cea mai nouă rasă recunoscută de pisică domestică, potrivit Cărții Recordurilor. Ea a fost „creată” în America și este foarte apreciată atât pentru aspect, cât și pentru temperamentul „lipicios”.

Are blana buclată

Supranumită pisica-pudel datorită blăniței dense, buclate și moi care este compusă din trei straturi, felina Selkirk Rex este o prezență imposibil de ocolit cu vederea. Blănița ei este, într-adevăr, deosebită, iar gradul de buclare poate varia în funcție de vârstă, sex, de nivelul de stres și de alți factori. Pisoii se nasc cu blana ondulată, care apoi se îndreaptă și devine din nou buclată în jurul vârstei de 8-9 luni.

Are nevoie de atenție și de afecțiune

Pisica Selkirk Rex are dimensiuni medii, cu o greutate la maturitate de aproape 8 kg. Are un cap rotund, cu ochi mari, corp musculos și, bineînțeles, o blană cârlionțată. În ceea ce privește temperamentul, această felină este activă, prietenoasă, foarte jucăușă, cunoscută pentru adaptarea cu ușurință la mersul în lesă. Se înțelege bine cu copiii, care o iubesc și îi arată respect, dar și cu câinii. Îi place să fie ținută în brațe, să i se dea atenție și este loială stăpânilor. Așadar, nu este recomandat să fie lăsată multe ore singură în casă. Din aceste considerente, este indicată în special persoanelor în vârstă, pe care cu siguranță știe cum să le distreze în schimbul unei doze serioase de afecțiune. În plus, este foarte inteligentă și prinde rapid trucuri noi.

Legat de îngrijire, este bine ca blana pisicii din rasa Selkirk Rex să fie periată de câteva ori pe săptămână, pentru a evita încâlcirea. În rest, nu are probleme deosebite de sănătate, mai ales dacă este îngrijită corespunzător.

A fost recunoscută de Cartea Recordurilor

Rasa a fost recunoscută oficial de Cartea Recordurilor la 1 ianuarie 2013, după ce a fost identificată ca o linie genetică distinctă de Universitatea de Medicină Veterinară din Statele Unite ale Americii și ca rasă validă de Asociația Americană a Crescătorilor de Pisici.

Această rasă de pisici a apărut în 1987, în urma unei mutații genetice spontane, într-un adăpost pentru animale din Montana, Statele Unite ale Americii.