Main menu

header

571 24 1de Alexandra Rotărescu

Celebra realizatoare de televiziune ține atât de mult la patrupezi, încât a acceptat să devină reprezentanta maidanezilor americani și i-a trecut în testamentul său pe cei cinci dulăi pe care-i deține, alocându-le o „alocație” de nu mai puțin de 30 de milioane de dolari.

Au propriii lor bucătari

571 24 2Nu e niciun secret pentru nimeni că Oprah este o mare iubitoare de animale! Recunoaște chiar ea acest lucru în timpul emisiunilor pe care le moderează, atunci când oferă interviuri presei americane, pe toate rețelele de socializare, în revista care-i poartă numele și, de fapt, cu orice ocazie pe care o întâlnește. Cockerii și Golden Retrieverii se numără printre rasele sale preferate și are, în momentul de față, cinci exemplare de acest fel, fiecare cu povestea lui, fiecare cât se poate de răsfățat. Patrupezii faimoasei prezentatoare tv au propriii lor bucătari - care le gătesc zilnic miel cu orez brun și legume -, dresori și oameni care să-i plimbe și cu care să se joace pe proprietatea de peste 100.000 mp, în valoare de 50 de milioane de dolari, pe care vedeta o deține în Montecito, California. Asta da viață de câine!

Cockerul Sophie, cel mai bun profesor

„Sunt un om care adoră pur și simplu câinii”, începe să explice vedeta. „Și probabil că îi iubesc atât de mult pentru că nu am avut voie, în copilărie, să am căței. Când am devenit adult, primul lucru pe care mi l-am dorit a fost să-mi iau un câine. Și, la maturitate, cred că am deținut 21 de câini până acum, iar pe 11 dintre ei i-am avut în același timp. Nimic nu mă face mai fericită decât să-mi petrec timpul cu cățeii mei!”, a declarat Winfrey în 2014. Și dintre toate animăluțele sale, unul s-a evidențiat în mod categoric. „Unul dintre cei mai buni profesori pe care i-am avut în toată viața mea a fost cățelul meu, Sophie. A trăit 13 ani și a venit cu mine la birou în fiecare zi. Stătea în spatele camerelor de luat vederi la fiecare ediție a emisiunii mele, la decernarea Premiilor Oscar și Emmy, mă aștepta în mașină chiar și când aveam programare la ginecolog”, își aduce aminte cu nostalgie. Sophie a murit în martie 2008, din cauza unei insuficiențe renale, iar stăpâna recunoaște că abia după pierderea cățelușei și-a dat seama ce impact a avut patrupedul asupra sa: „Am avut o revelație atunci: mi-am dat seama că nimeni de pe Pământul ăsta nu m-a iubit atât de mult ca ea!” Cockerul a devenit membrul familiei Winfrey în 1995 și a ajuns pe nesimțite adevărata dragoste din viața vedetei, cum îi spunea Oprah.

„Sunt ca niște copii pentru mine”

571 24 3Mogulul media a postat anul trecut un filmuleț adorabil pe internet de Ziua Națională a Cățeilor. Înconjurată de cei cinci dulăi ai săi, Golden Retrieverii Luke și Layla și Cockerii Sadie, Sunny și Lauren, Oprah se relaxa în grădină și le oferea biscuiți „sărbătoriților”. „Și ție, și ție, toată lumea primește bunătăți azi!”, le spunea patrupezilor nerăbdători. Ea nu și-a ascuns niciodată afecțiunea și respectul pe care le poartă tuturor viețuitoarelor și mai ales câinilor. „Cățeii mei sunt ca niște copii pentru mine, sunt de fapt niște omuleți cu blană care mi-au umplut pur și simplu sufletul cu iubire.” Denumită cea mai influentă femeie din lume, cea mai bogată persoană de culoare din secolul al XX-lea și singurul miliardar afro-american din lume (titulatură primită în urmă cu câțiva ani), Oprah Winfrey este și un mare filantropist, oferind cu generozitate din timpul și din banii săi campaniilor care apără drepturile animalelor neajutorate.

Cu camera ascunsă prin adăposturi

În 2008, după dispariția cățelușei Sophie, faimoasa femeie de afaceri a devenit „avocatul” animalelor fără stăpân din Statele Unite. A realizat emisiuni televizate care au avut ca unic subiect condițiile de viață ale câinilor din anumite canise, unde numai profitul afacerii este prioritar, iar femelele ajung să facă chiar și 1.000 de pui pe întreaga durată a vieții lor. La fel de bine s-a folosit de notorietatea și de experiența sa profesională pentru a intra cu camere ascunse în adăposturi publice de animale și a arătat americanilor cum decurge una dintre cele 4 milioane de eutanasieri anuale care au loc în Statele Unite. Datorită audienței uriașe de care s-a bucurat emisiunea ei, „Oprah Show”, milioane de americani au putut descoperi ce se întâmplă cu adevărat cu câinii și cu pisicile abandonate, devenind astfel puțin mai responsabili cu necuvântătoarele. „Nu mi-aș mai lua niciodată niciun cățel până nu aș vizita un adăpost de animale! M-a schimbat enorm tot ce am aflat despre maidanezi”, a recunoscut Winfrey.

Din averea de 3 miliarde de dolari a realizatoarei tv, 30 de milioane vor moșteni patrupezii săi

„De-a lungul anilor, am simţit cea mai adevărată şi mai pură dragoste“

571 24 4Încercând să-i motiveze pe americani să salveze viața oricărei viețuitoare în pericol care le iese în cale, Oprah și-a dorit să încerce ea însăși să ofere publicului său un exemplu demn de urmat. Și, ca atare, s-a înconjurat totdeauna de căței. În 2005, când „Regina talk-show-urilor” avea deja doi Cockeri, pe Sophie și pe Solomon, ea a hotărât să adopte doi Golden Retrieveri. S-a dus la un crescător să și-i aleagă, însă s-a întors cu trei, Layla, Luke și Gracie. În 2007, Gracie se juca însă cu o minge mică atunci când s-a înecat cu ea și a murit, în ciuda eforturilor disperate ale paznicului și dresorului de a o salva. Îndurerată de pierderea cățelului, Winfrey a scris atunci în revista sa: „Nu cred în accidente. Gracie a trăit fiecare moment din viața ei de parcă era ultimul. Viața ei a fost un cadou pentru mine.” La un an distanță, Sophie a pierit și ea și, tot în 2008, și-a pierdut viața și Solomon, la 14 ani. Următorii „membri” de familie au fost Ivan și Sadie, doi Cockeri adoptați din adăpostul „Lăbuțe” din Chicago. La scurt timp, cei doi pui s-au îmbolnăvit, au făcut parvoviroză, și numai Sadie a reușit să supraviețuiască. În urmă cu câțiva ani, Oprah și-a întregit haita cu două noi exemplare, Sunny și Lauren, care se bucură și-n ziua de azi, alături de restul cățeilor, de un trai lipsit de griji. „De-a lungul anilor, am simțit cea mai adevărată și mai pură dragoste, dragostea lui Dumnezeu. Iar dragostea lui Dumnezeu îmi imaginez că se simte exact ca dragostea pe care ți-o oferă câinele tău”, conchide cu emoție vedeta.

Vedeta tv recunoaște că bucuria cea mai mare din viața sa sunt cățeii pe care-i are