Main menu

header

  Are blăniţa ondulată şi totuşi... nu e căţel. Această pisicuţă din rasa Selkirk Rex a devenit extrem de căutată datorită acestei particularităţi care a făcut-o celebră în toată lumea. Rasa Selkirk Rex se pare că provine dintr-o pisică găsită într-un adăpost din Statele Unite ale Americii în anul 1987 şi a fost botezată după bunicul celei care a descoperit primul exemplar.

Are dimensiuni mari

  Această pisică are dimensiuni destul de mari, este solidă, are capul lat şi rotund, un bot cu lăţime medie, urechile rotunjite la vârf şi late la bază, iar ochii sunt mari şi rotunzi. Corpul este de mărime medie spre mare şi coada lată la bază, dar nu foarte ascuţită la vârf. Picioarele sunt destul de lungi, fiind proporţionale cu mărimea corpului. Dar „ciudăţenia” acestei rase este reprezentată de blăniţă, care este ondulată, pluşată. Părul poate fi scurt sau lung, dar trebuie să fie foarte ondulat pe părţile laterale ale corpului, pe abdomen şi în jurul gâtului, pe spate fiind mai puţin cârlionţat. Sunt permise toate culorile, precum şi combinaţiile acestora.

Vioaie şi sociabilă

  Din punct de vedere al personalităţii, pisicuţa Selkirk Rex este foarte activă, adorabilă, sociabilă, răbdătoare, tolerantă şi iubitoare. Din acest punct de vedere seamănă foarte bine cu rasa British Shorthair, dar are trăsături împrumutate şi de la Persane sau de la Exotice. Aceste mâţe sunt indicate persoanelor vioaie, vesele, boeme, oarecum dezordonate şi nicidecum celor rigide.

Mergeţi la control periodic!

  Întreţinerea acestei feline presupune, în primul rând, perierea o dată la câteva zile. Pentru a se păstra aspectul ondulat al blănii nu este recomandat însă periajul frecvent al acesteia, indiferent de lungimea firului, dar este indicată folosirea unui şampon care să nu îmbâcsească firele şi care să îi confere un aspect mătăsos.
  Această pisică nu prezintă probleme specifice de sănătate, fiind foarte viguroasă, însă se impune controlul veterinar periodic.
Daniela Purgaru