Main menu

header

  Mai e puţin şi se apropie sezonul de năpârlire, spre disperarea stăpânilor de pisici. Iată ce trebuie să faceţi pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă pentru dumneavoastră.

Periaţi-o zilnic

  Toamna şi primăvara pisicile îşi schimbă blăniţa pentru a face faţă sezonului ce se apropie. Astfel, mai este foarte puţin până când îşi vor da „cojocul” jos şi îşi vor lua „hăinuţele” subţiri. Din păcate, năpârlirea de primăvară este ceva mai masivă decât cea de toamnă, astfel că văputeţi aştepta la o cantitate mai mare de păr lăsată prin casă. Iată ce trebuie să faceţi în acest caz:
l Dacă până acum periaţi felina săptămânal, în perioada în care părul începe să cadă este indicat să faceţi acest lucru zilnic, pentru a aduna firele moarte, înainte ca acestea să ajungă pe covor şi pe haine. În special la rasele cu părul lung, dacă acesta nu e descâlcit se formează ghemotoace, ce vor trebui în final tăiate.

O puteţi tunde

- Mergeţi la medicul veterinar şi cereţi să vi se prescrie nişte vitamine speciale pentru blăniţa animăluţului;
- Udaţi puţin peria cu care o toaletaţi şi o dată la câteva mişcări periaţi blăniţa şi în răspăr;
- Duceţi pisica la tuns în cazul în care are părul lung şi des şi doriţi să îl scurtaţi;
- Pisicile au obiceiul de a îngurgita părul după ce se ling, aşa că este bine să le puneţi la dispoziţie „iarba mâţei”, pentru a le ajuta să îl elimine din organism;
- În perioada năpârlirii nu o lăsaţi pe pat, în special lângă perne sau în apropierea copiilor. Închideţi uşa dormitorului, astfel încât pisica să nu aibă acces înăuntru.
Daniela Purgaru