Main menu

header

  Atunci când pisica are obiceiul să se joace cu cablurile electrice trebuie luate măsuri din pripă pentru a se evita eventualele accidente.

Ungeţi firele cu... oţet

  Mai ales când sunt mici, pisicuţele au obiceiul prost de a se strecura prin toate ungherele şi de a roade tot ce le iese în cale. Atunci când se întâmplă acest lucru trebuie să luaţi câteva măsuri imediat:
- Identificaţi cablurile expuse şi încercaţi să le ascundeţi cât de bine puteţi, pe subcovoare;
- Înfăşuraţi firele electrice în manşoane speciale sau în ţevi de plastic. Astfel, chiar dacă animăluţul va încerca să se joace cu ele, nu se va putea răni;
- Turnaţi puţin oţet pe un tampon de vată şi ungeţi cu acesta cablurile.

Atrageţi-i atenţia cu alte jucării

- Puneţi-i la dispoziţie îndeajuns de multe jucării tentante în toate camerele, astfel încât să nu o mai preocupe anostele cabluri. Cumpăraţi-i mingiuţe şi jucării interesante sau confecţionaţi-i diverşi motocei agăţaţi de clanţe sau de mobilă. De multe ori chiar un banal ghemotoc de hârtie, o sfoară sau un capac de plastic sunt suficiente pentru a-i astâmpăra nevoia de joacă;
- Când o vedeţi că face un lucru rău, stropiţi-o cu puţină apă. Pisicile nu urăsc nimic mai mult decât să păţească acest lucru. Curând vor învăţa ce este bine să facă şi ce nu.
Daniela Purgaru