Main menu

header

Dacă vedeţi o pisicuţă mare, jucăuşă, cu o blană extrem de deasă şi cu o coadă stufoasă este posibil să aveţi în faţă un exemplar din rasa Ragamuffin. Trecutul acestei rase este învăluit în mister, deoarece nu se cunoaşte cu exactitate care este contextul în care a apărut. Cert este că rasa a fost omologată abia acum şase ani! Ragamuffin este o pisică foarte mare, cu osatura puternică. Are picioarele mici, capul rotund, urechile de dimensiuni reduse şi ochii rotunzi, migdalaţi, expresivi şi vizibili.

Blana este foarte deasă, mătăsoasă, într-o varietate largă de culori, iar coada este lungă şi stufoasă. Femelele cântăresc între 5 kg şi 7,5 kg, iar masculii, între 7,5 kg şi 10 kg. Jucăuşă şi sociabilă Este foarte jucăuşă, sociabilă, deschisă, calmă şi docilă, dependentă de stăpân şi îi place să fie în centrul atenţiei. Deşi se adaptează uşor la toate situaţiile, nu îi place să stea singură şi, în cazul în care aveţi un serviciu care vă ţine multe ore departe de locuinţă, este bine să îi mai luaţi un companion, fie că este o pisicuţă sau un căţeluş.

Predispusă la îngrăşare În ciuda faptului că blăniţa este bogată, aceasta nu necesită prea multă îngrijire, deoarece nu îi cade foarte mult păr. Mare atenţie însă la alimentaţie, pentru că are predispoziţie către obezitate. Aveţi grijă să nu depăşească raţia necesară de hrană şi să se joace în fiecare zi. Puneţi-i la dispoziţie jucării şi motocei şi găsiţi-vă timp pentru a vă ocupa de „gimnastica” ei. Speranţa de viaţă este de 15 ani.

Daniela Purgaru