Main menu

header

590 25 2de Dana Georgescu

Printre cazurile recente de animale regăsite datorită microcipurilor, devenite celebre în lume, se numără cel al pisicii Moon Unit, dispărută la Londra și găsită după opt ani la... Paris, dar și cel al motanului Ollie, pierdut în 2013 și regăsit anul acesta.

A dispărut în urmă cu opt ani

Moon Unit a avut parte de aventura vieții ei demnă de Cartea Recordurilor. Pisica a plecat de acasă în urmă cu opt ani, când stăpânii, un cuplu londonez, petreceau noaptea de Anul Nou. De atunci, nimeni nu știe prin ce a trecut. Recent însă, Moon Unit a fost găsită de angajații unui adăpost de pisici din Franța. Stăpânii au fost depistați mulțumită unui microcip pe care pisica îl avea implantat. „Nu mi-a venit să cred”, a declarat Marna Gilligan, stăpâna pisicii, pentru ABC News. „După ce am făcut schimb de poze, am observat semnul distinct pe care îl avea pe nas, abia atunci mi-a venit să cred. Am fost uimită și încântată”, a adăugat proprietara felinei aventuroase. „Nu avem idee cum a ajuns acolo, cel mai probabil a fost găsită de o familie nouă și a fost adusă de ea în Franța, după care a fugit și de la noii stăpâni. Nu a ajuns legal acolo, altfel ar fi fost verificat microcipul”, afirmă Marna Gilligan, făcând referire la controalele stricte ce se efectuează la trecerea frontierelor cu animale de companie.

A fost găsit la doar 8 kilometri de casă

590 25 3Ollie, declarat și el dispărut, a fost găsit graţie microcipului după trei ani. El a dispărut de la pensiunea pentru animale din Aberdeenshire în iulie 2013, unde fusese lăsat de stăpânii lui pentru perioada în care ei erau plecaţi în concediu. După căutări disperate, familia nu a mai sperat să-l recupereze vreodată. Ollie a fost găsit însă în satul St. Fergus, la doar 8 kilometri de Aberdeenshire, după trei ani. „Este incredibil! Noi am făcut afişe şi am continuat căutările timp de un an. Apoi am încercat să acceptăm faptul că l-am pierdut”, a declarat pentru BBC stăpâna lui Ollie, Adele Bailey. O organizaţie nonguvernamentală a găsit motanul graţie microcipului pe care acesta îl avea implantat. Totuşi, chiar şi cei de la asociaţia respectivă au fost uimiţi să descopere că pisoiul salvat de ei era chiar Ollie, îndelung căutat de stăpâni. „Echipa noastră a fost uimită când şi-a dat seama că l-a aflat pe Ollie, pentru că nu ne-am aşteptat să-l mai găsim după atât timp. Stăpânii au izbucnit în lacrimi când şi-au dat seama că l-au recuperat pe Ollie, pentru că renunţaseră la orice speranţă”, a povestit Elizabeth Jones, coordonatoarea ONG-ului.