Main menu

header

594 24 1de Dana Georgescu

Un motan a fost salvat joia trecută, după 15 zile, de sub ruinele unei clădiri din oraşul italian Amatrice devastat de cutremur. Cu doar câteva zile înainte, un câine a fost găsit teafăr, prins sub dărâmături, și a fost tras la suprafață de echipele de salvare.

Motanul Pietro, scos de sub ruine după 16 zile

594 24 2Echipele de salvare au găsit motanul blocat sub dărâmături în timp ce încercau să degajeze ruinele unui imobil căzut în timpul cutremurului care a devastat, la 24 august, localitatea Amatrice din centrul Italiei, după cum informează Associated Press. Aproape 300 de oameni, printre care şi 11 români, au murit în urma seismului de 6,1 grade pe Scara Richter ce a lovit provincia Rieti. Pompierii au auzit miorlăituri slabe care veneau de sub ruine și apoi au văzut capul felinei. Aceasta era blocată însă din cauza greutății pietrelor. După ce a fost eliberat, motanul, slăbit, însetat și înfometat, s-a speriat de echipajele de intervenție și chiar a încercat să zgârie, dar a fost prins în cele din urmă și dus la o clinică veterinară din Rieti. Sursa citată mai menționează că diagnosticul primit de felină a fost de deshidratare și de fractură de mandibulă. Motanul a fost botezat Pietro.

Câinele Romeo declarat dispărut a fost găsit după zece zile

„Ente Nazionale Protezione Animali” (Asociația Națională pentru Protecția Animalelor din Italia) a asistat la salvarea a 929 de animale după cutremur. Printre aceștia s-a numărat și Romeo, un Golden Retriever scos în viaţă de sub dărâmături la zece zile după cutremurul din Amatrice. În ciuda situaţiei grave în care se afla, Romeo a ieşit de sub dărâmături dând din coadă, fiind destul de relaxat când a băut primele picături de apă după o perioadă atât de lungă de însetare. Stăpânii lui Romeo, care dormeau la etajul al doilea al casei la momentul cutremurului, au reuşit să se salveze, însă animalul, care se afla la primul etaj, a fost blocat de dărâmături. După ce l-au căutat ore în şir, stăpânii lui au acceptat până la urmă să fie evacuaţi din satul devastat, potrivit ABC News. Când cuplul s-a întors pentru a încerca să recupereze bunuri personale dintre ruinele casei, câinele le-a auzit vocile și a început să latre. Pompierii au început imediat să dea la o parte molozul şi au scos câinele dintre ruine.