Main menu

header

598 24 3de Dana Georgescu

Căţeluşa Gobi, devenită celebră după ce a trecut linia de sosire a ultramaratonului din Deşertul Gobi alături de alergătorul Dion Leonard, după care a dispărut brusc, a fost găsită, potrivit BBC.

O poveste emoționantă

Evenimentul a fost întâmpinat cu mare bucurie de nenumăraţi internauţi care au participat la căutări. Patrupedul s-a „lipit” de ultramaratonist în timpul cursei extrem de dificile, de 250 de kilometri, din deşertul chinez, ce a avut loc recent. Povestea lor a atras nenumăraţi fani din lumea întreagă, în special după ce a fost publicată pe internet o imagine cu cei doi trecând linia de sosire. Însă, imediat, căţeluşa a dispărut brusc, după ce australianul stabilit în Scoţia a părăsit China și a lăsat-o pe Gobi cu un prieten cât timp se ocupa de actele necesare pentru a o adopta şi a o duce cu el acasă.

„Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea!”

După ce a aflat vestea tristă, bărbatul a zburat înapoi la Urumqi şi a început căutările. Întâmplarea a devenit subiect de ştire şi pentru televiziunea naţională chineză CCTV, pentru agenţia oficială China News şi pentru ziarul în limba engleză „Global Times”. Din fericire, unul dintre mesajele disperate ale australianului a fost văzut de un chinez care îşi plimba câinele. Aceasta a zărit-o pe Gobi într-un parc şi a sunat la telefonul din anunţ. Gobi l-a recunoscut imediat şi a alergat spre el. „Sărea pe mine și scotea sunete de bucurie. A fost incredibil că am găsit-o. A fost un miracol!”, a declarat Dion, care a spus că de data aceasta nu mai are de gând să o lase singură pe Gobi. „Voi sta aici atât cât este necesar, ca să mă asigur că totul e în ordine”, a declarat stăpânul căţeluşei. „Sunt atât de entuziasmat. E una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea”, a mai spus acesta.