Main menu

header

de Daniela Purgaru

Un căpitan de vas american a surprins cu ajutorul aparatului de fotografiat primul delfin roz care a fost văzut vreodată! Descoperirea a fost făcută în nordul Golfului Mexic din Statele Unite.

Căpitanul Erik Rue a observat nemaivăzutul delfin înotând alături de alte mamifere. „S-a întâmplat să văd un grup de delfini şi am observat că unul dintre ei are o culoare specială. Era roz. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Are aceeaşi culoare pe întregul corp şi îţi dă impresia că a ieşit dintr-un vas cu vopsea. Pare foarte sănătos şi singurul lucru care îl deosebeşte de ceilalţi delfini este culoarea”, a declarat căpitanul.

Are semne de albinism
Delfinul este roz în întregime, iar culoarea roşie a ochilor indică semne de albinism. Pielea mamiferului este netedă şi strălucitoare. „Sunt foarte norocos că am reuşit să văd acest incredibil specimen şi mă bucur că lucrez într-un mediu care îmi permite să trăiesc printre aceste animale”, a mai spus Rue.

Un caz foarte rar
„Nu am văzut niciodată, în întreaga mea carieră, un exemplar ca acesta”, a declarat şi Regina Asmutis-Silvia, biolog la Centrul de Protejare a Balenelor şi Delfinilor. „Animalul are această culoare din cauza unei forme speciale de albinism. Este un delfin foarte frumos şi oamenii trebuie să aibă grijă de acest exemplar, ca şi de ceilalţi delfini”, a mai spus biologul.