Main menu

header

610 33 2de Dana Georgescu

Când s-a născut el, populația lumii era de 4,8 miliarde de locuitori, Ronald Reagan era președintele Statelor Unite, oamenii de știință au descoperit prima gaură în stratul de ozon, Nintento a lansat primul joc video, au fost realizate primele fotografii cu epava vasului Titanic, Margaret Thatcher era prim-ministru al Marii Britanii și a fost inițiat primul apel de pe un telefon mobil în această țară. Se poate spune, așadar, că motanul Nutmeg a trăit cât alte pisici în trei vieți, fiind acum declarat cel mai în vârstă reprezentant al speciei sale.

Motanul are 31 de ani și este foarte răsfățat

Nutmeg a împlinit recent 31 de ani și are tabieturi de om bătrân. Motanul trăiește alături de stăpânii săi, Liz şi Ian Finlay, un cuplu de sexagenari din Blaydon, Marea Britanie, fără copii. Cei doi l-au adoptat în 1990, după ce a murit pisica lor, Spice, cu care Nutmeg - în perioada aceea era doar o pisică vagaboandă - era prieten la cataramă. De atunci, tărcatul este răsfăţatul casei. Secretul longevităţii sale? „Răsfăţul de care are parte”, după cum susţin stăpânii felinei pentru „Newcastle Chronicle”. „Vine la noi în fiecare dimineață la ora 5:00 din patul lui din camera alăturată și trebuie să ne trezim ca să îl hrănim”, au adăugat aceștia, spunând însă că nu se supără, deoarece Nutmeg este copilașul lor.

Are propria lui cameră

610 33 3Motanul de vârstă respectabilă adoră să mănânce ton, dar şi pui prăjit, și chiar dacă anul trecut a suferit un accident vascular, mai are doar trei dinţi şi nu mai face mișcare ca în tinereţe, este încă destul de viguros. Totuși, ca orice bătrân care se respectă, pe măsură ce a îmbătrânit, Nutmeg a devenit mai morocănos, după cum a declarat Liz. Cei doi stăpâni îl cocoloșesc și îl îngrijesc așa cum se cuvine, aceasta a contribuit la faptul că, deși medicul veterinar nu i-a dat multe şanse de supravieţuire după atacul cerebral de anul trecut, Nutmeg s-a recuperat spectaculos şi se bucură de liniște și de perioade lungi de somn în camera lui din căminul călduros, alături de stăpânii care îl iubesc ca pe propriul copil.

Nu poate fi înregistrat oficial în Cartea Recordurilor

Deși la momentul în care l-au adoptat pe Nutmeg, un specialist le-a spus că motanul avea în jur de 5 ani, soții Finlay nu îl pot înregistra în Cartea Recordurilor (Guinness World Records), deoarece au nevoie pentru aceasta de un certificat din care să rezulte vârsta exactă a pisoiului. Corduroy, în vârstă de 26 de ani, este oficial cea mai bătrână pisică din lume. Motanul trăiește alături de proprietara sa, Ashley Reed Okura, în Oregon, Statele Unite. „Secretul longevităţii este că l-am lăsat să fie pisică - să vâneze și să aibă parte de multă iubire”, a spus stăpâna lui Corduroy când acesta a fost „încoronat” de Cartea Recordurilor. Născut la 1 august 1989, Corduroy este alături de Ashley de când era puiuț. Felina care a deținut anterior oficial titlul de „Cea mai în vârstă pisică din lume” a murit la doar câteva zile după ce a doborât acest record.

Speranţa de viaţă a pisicilor este de aproximativ 15 ani, însă Nutmeg dovedește că de la un anumit punct cifrele nu mai contează