Main menu

header

616 24 1de Dana Georgescu

Cu o tradiție de nu mai puțin de 141 de ani, Westminster Dog Show este cea mai apreciată competiție canină din lume, iar trofeele și diplomele acordate la aceasta, în urma evaluării unui juriu extrem de exigent, echivalează cu distincțiile Mister sau Miss Univers din lumea concursurilor de frumusețe umane. La ediția din acest an, desfășurată la jumătatea lunii februarie, au fost desemnați cei mai frumoși câini din lume.

Au fost înscrise și trei rase noi

616 24 2Circa 200 de rase au fost reprezentate de cei peste 2.800 de câini veniți din 49 de state și 16 țări la cea de-a 141-a ediție a competiției canine internaționale Westminster Kennel Club Dog Show, al doilea cel mai vechi eveniment sportiv din Statele Unite după cursa de cai Kentucky Derby. De la cei foarte mici până la cei aproape gigantici, câinii, aparținând tuturor categoriilor de încadrare, au fost evaluați de arbitri, în funcție de caracteristicile raselor din care făceau parte, pe parcursul a mai multor zile. Grupa câinilor sportivi a avut cei mai mulți reprezentanți la ediția din acest an a competiției, cu peste 500 de exemplare. Cea mai populară rasă înscrisă la renumitul concurs a fost Golden Retriever, cu 65 de participanți. În cadrul Westminster Kennel Club Dog Show 2017 au existat și trei rase noi înscrise - Terrierul American fără păr, crescut începând din anii ’70 pentru a vâna șobolani și alți dăunători, Pumi, o veche rasă ungurească de Ciobănesc, și Sloughi, un câine de vânătoare din Africa de Nord.

Trofeul cel mare a ajuns la Rumor

616 24 3Conform paginii oficiale a competiției, câștigătorul grupei câinilor de vânătoare a fost Vin-Melca’s Daggarwood Delight din rasa Elkhound Norvegian (foto 2). La grupa câini de companie (toy) a fost ales Pequest Pickwick din rasa Pechinez (foto 3). La secțiunea câini nesportivi, preferatul juriului a fost Danfour Avalon As If din rasa Poodle (foto 4). La clasa Ciobănești, trofeul l-a primit Lockenhaus’ Rumor Has It V Kenlyn din rasa Ciobănesc German (foto 1). Campionul din grupa sportivă a fost Setterul Irlandez Vermilion’s Sea Breeze (foto 5). Grupa câinilor de lucru a fost câștigată de Boxerul Mephisto’s Speak Of The Devil (foto 6). La Terrieri, premiul cel mare a ajuns la Terrierul de Norwich Taliesin Twice As Nice (foto 7). Câștigătorii celor șapte grupe, rămași în finală, au concurat, în cadrul ultimei și celei mai așteptate probe, pentru titlul „Best in Show”. Trofeul a ajuns la Rumor, o femelă din rasa Ciobănesc German. Aceasta a fost a doua oară când un exemplar de Ciobănesc German a câştigat premiul cel mare, „Best in Show”, al acestui concurs, după premiul acordat în 1987. „Are o mulţime de detalii frumoase”, a declarat proprietarul lui Rumor, Kent Boyles, din Edgerton, Wisconsin, care mărturiseşte că este „înnebunit” după rasa Ciobănesc German încă din copilărie. Rumor se va retrage în culmea gloriei din calendarul competiţional, însă va fi utilizată pentru reproducţie, după cum a mai spus Boyles. În urmă cu un an, ea a fost declarată câştigătoare la grupa sa în cadrul aceluiaşi concurs, însă a pierdut titlul „Best in Show”.

Aproape 3.000 de patrupede canine au defilat prin fața juriului la renumitul Westminster Kennel Club Dog Show 2017

La ediția din acest an, Westminster Kennel Club a salutat și prezența International Cat Association la evenimentul „Meet the Breeds“, aceasta fiind cea de-a patra participare a asociației feline la acest eveniment

Tot în weekend a avut loc și competiția de agilitate destinată patrupedelor canine, la care au fost înscriși 330 de câini. Marele câștigător a fost Trick, un Border Collie în vârstă de 6 ani. „Este un vis împlinit“, a declarat proprietarul acestuia, John Nys din Rhode Island