Main menu

header

618 24 1de Dana Georgescu şi Daniel Alexandrescu

Venit pe lume în urma încrucișării dintre un leu și o tigroaică, un pui de ligru, botezat Tsar, a devenit vedeta unei Grădini Zoologice itinerantă din regiunea Rostov-pe-Don, din sudul Rusiei.

Doar 20 de exemplare în lume

Tsar s-a născut în urma împerecherii dintre o tigroaică a micii Grădini Zoologice, pe nume Princesse, și leul Caesar. Cei doi părinți ai puiuțului ligru „trăiesc de mult timp unul lângă altul și se cunoșteau bine”, a explicat reprezentantul Grădinii Zoologice, Erik Airapetian. Ligrii sunt animale extrem de rare, iar șansele lor de a se naște în mediul sălbatic sunt aproape nule, ținând cont de faptul că tigrii trăiesc în Asia, iar habitatul natural al leilor este Africa. „În prezent există doar 20 de ligri în lume”, a precizat Airapetian.

Poate ajunge la 400 de kilograme!

Tsar are blana bej caracteristică leilor, dar și dungi moștenite de la mama sa, și este hrănit cu lapte de la o capră a Grădinii Zoologice. Deocamdată, Tsar nu are decât greutatea unei pisici mari, însă ligrii adulți sunt întotdeauna mai mari și mai grei decât părinții lor, a explicat Airapetian. Un exemplar matur de ligru poate cântări peste 400 de kilograme, în condițiile în care greutatea maximă a unui tigru este de aproximativ 300 de kilograme, iar cea a unui leu, de 250 de kilograme.