Main menu

header

de Daniela Purgaru

Pisicile, pe care cu drag le creştem în casă ca animale de companie, îşi au originile în sălbăticie şi nu o dată îşi vor da arama pe faţă „vânând” tot felul de prăzi de pe masă. Totuşi, acest comportament nu trebuie încurajat, aşa că este indicat să luaţi măsuri din timp. Iată câteva metode pe care le puteţi folosi.

Dresaţi-o de mică!
Instinctul pisicii de a fura este greu de educat, de aceea este indicat să începeţi dresajul de când aceasta este mică. Corecţia nu trebuie să includă bătaia, ci metode inventive şi multă răbdare. Iată ce este bine să faceţi:
- Umpleţi cu apă un pulverizator pentru curăţat geamurile, golit şi bine curăţat în prealabil, amplasaţi o „capcană” apetisantă pe masă şi pândiţi momentul. Imediat ce pisica „atacă” stropiţi-o cu apă. Se ştie că felinele urăsc acest lucru mai mult decât orice, aşa că după câteva încercări se va lecui pentru ziua aceea. Repetaţi timp de o săptămână şi apoi la intervale mai rare.

Evitaţi să lăsaţi mâncarea pe masă
- Amplasaţi pe masă o bucăţică de carne stropită cu multă lămâie. Şi această metodă va alunga pisica ce încearcă să lipăie hrana;
- Umpleţi o sticluţă de plastic cu câteva pietricele şi urmaţi pasul unu, scuturând din aceasta ori de câte ori animăluţul se întinde spre alimentele de pe masă. Această tehnică este recomandată în cazul în care nu doriţi să o udaţi.
Oricum, evitaţi pe cât posibil să lăsaţi mâncare pe masă, deoarece nu toate alimentele sunt indicate pentru pisicuţe şi, în plus, este neplăcut să găsiţi fire de păr în farfurie!