Main menu

header

de Daniela Purgaru

Un britanic pasionat de felinele mari şi-a găsit o modalitate neobişnuită şi periculoasă de a-şi petrece timpul într-un mod plăcut: se joacă, doarme şi înoată împreună cu leii. Kevin Richardson nu este un necunoscut în acest domeniu. El a devenit celebru pentru legătura sa deosebită pe care o are cu felinele mari, pe care le-a crescut ca şi pe propriii copii, în special cu leoaicele, şi chiar a demonstrat recent că are curajul să înoate cu acestea.

O pasiune periculoasă

Deşi Meg, o leoaică ce cântăreşte aproximativ 185 kg, l-ar putea sfâşia într-o clipă, Kevin nu se teme deloc. Are încredere în prietenii săi cu blană şi ştie că nu îi fac niciun rău. El trăieşte cu leii în Parcul „Regatul Leului Alb” din Africa de Sud şi de multe ori chiar merge la înot cu aceştia. „Cei cărora le place să înoate fac acest lucru în râul din apropiere, alţii se plimbă sau se răcoresc la umbra copacilor din parc. E unul dintre motivele pentru care animalele sunt atat de relaxate”, a declarat Richardson.

Un caz special

Până la vârsta de 1 an, leii sau tigrii sunt foarte apropiaţi de oamenii care i-au îngrijit însă, după această vârstă, instinctul ia locul prieteniei şi există pericolul ca „mămicile” de împrumut să devină vânat. Nu este şi cazul lui Kevin, care nu se teme deloc de prietenii săi îmblăniţi, acesta fiind un caz cu totul şi cu totul special.