Main menu

header

de Claudia Stan

Acesta este Credinţă, un câine născut în Ajunul Crăciunului anului 2002. Când a venit pe lume avea trei picioare - două sănătoase (cele de la spate) şi unul din faţă anormal, care a trebuit amputat. Adoptat de o femeie inimoasă
Mama lui l-a părăsit. Primul lui stăpân nu a crezut că poate supravieţui şi de aceea s-a gândit că ar fi mai bine să-l eutanasieze, dar atunci a întâlnit-o pe Jude Stringfellow, care a dorit să aibă grijă de el. Femeia a fost hotărâtă să antreneze acest câine şi să-l înveţe să meargă singur. De aceea l-a botezat Credinţă. Pentru început, femeia a pus câinele pe o placă de surfing, pentru a-l obişnui cu mişcarea. Mai târziu, ea a folosit unt de cocos pe o lingură scobită, ca momeală şi recompensă pentru ca el să stea vertical (pe picioarele din spate) şi să ţopăie în jurul său. În acelaşi timp, alt câine din casă îl ajuta şi-l încuraja să meargă. În mod uimitor, după numai şase luni, ca o minune, Credinţă a învăţat să stea în echilibru pe picioarele din spate şi prin sărituri să meargă. După un alt antrenament în zăpadă, el a învăţat să meargă - păşind ca o fiinţă umană.

Va apărea în seria „Harry Potter”
Lui Credinţă îi place acum să se plimbe. Oriunde se duce atrage toţi oamenii în jurul său. Acum a devenit faimos şi pe scena internaţională. A apărut în ziare şi în programe de televiziune, „topind-o” chiar şi pe faimoasa Oprah. A fost tipărită şi o carte despre el, numită „Cu puţină Credinţă”, şi se aude că va apărea şi în unul dintre filmele Harry Potter. Jude Stringfellow pregăteşte o călătorie în jurul lumii, pentru a predica faptul că o fiinţă, în ciuda unui corp imperfect, poate avea un suflet perfect. Credinţă este o demonstraţie continuă a Puterii Vieţii!

Sergent în Armata americană
Toată lumea îl priveşte cu admiraţie şi cu greu îşi explică acest miracol, de a vedea un căţel mergând în două picioare, bucurându-se de viaţă. Mai mult, Credinţă a reuşit, prin puterea exemplului, să reabiliteze un veteran de război din Irak, Monte Miller, care a suferit o amputaţie la ambele picioare. În timpul bătăliei din Tikrit (Irak), bărbatul a suferit un atac ce i-a afectat membrele inferioare, fiindu-i amputate de la genunchi. Depresia lui Miller a fost cu atât mai mare, cu cât acesta era jucător profesionist de fotbalul american şi îl aştepta o carieră strălucitoare. Miller refuza vehement ajutorul colegilor din Armată, al prietenilor şi chiar al logodnicei sale. Aceasta a găsit metoda perfectă de a-l face să vadă că viaţa merită trăită. Astfel, ea a contactat-o pe stăpâna lui Credinţă, pentru a aranja o întâlnire. Dorinţa de viaţă i-a reapărut soldatului american după numai un sfârşit de săptămână de şedere cu minunatul căţel. Pentru fapta lui, Credinţă a fost ridicat de Armata Statelor Unite la rangul de E5, Sergent în terapia cu câini din Armată.

Star de cinema în 2010
După ce a uimit întreaga lume cu povestea lui, Credinţă a avut mai multe apariţii televizate, sperând ca exemplul lui să ajute cât mai mulţi oameni cu handicap, deznădăjduiţi de situaţia în care au ajuns. Jude Stringfellow şi Credinţă au fost invitaţi în emisiunile de televiziune: „Oprah”, „Show-ul lui Montel Williams”, „Animale atractive la televizor”, „Credibilele şi incredibilele lui Ripley”. Ca rezultat al activităţilor sale, căţelul are acum site-ul său oficial, dar şi pagină personală de web pe una dintre paginile de internet destinate prietenilor. Totodată, regizorul de film Ken Farmen, prezent în industria cinematografică de 35 de ani, este interesat să pună pe micile ecrane povestea lui Credinţă. Faimosul câine va deveni un star al cinematografiei în anul 2010, când se preconizează şi lansarea filmului vieţii lui.

Strategie de marketing

Se pare că micuţul câine a stârnit valuri de admiraţie în rândul oamenilor, aceştia cerându-i lui Jude Stringfellow să imprime tricouri şi şepci cu poza lui Credinţă. Aşa că stăpâna câinelui a pus la cale o strategie de marketing complexă, imprimând tricouri şi mesaje pozitive cu chipul lui Credinţă. Profitul obţinut din această afacere va fi investit în turnarea filmului, iar restul banilor va fi donat altor asociaţii canine.