Main menu

header

de Claudia Stan

Prietenia dintre urangutanul Suryia şi câinele de vânătoare Roscoe a făcut înconjurul lumii. Cele două animale se află într-un Centru pentru protecţia animalelor din Carolina de Sud (SUA) şi fac deliciul îngrijitorilor de acolo. Neobişnuita pereche a fost descoperită de canalul de televiziune National Geographic.

S-au plăcut din prima clipă
Suryia este o femelă urangutan cu calităţi deosebite, ce ajută alte femele din rezervaţie să-şi crească nou-născuţii. Întâlnirea dintre urangutan şi câinele din rasa Blue Tick hound a avut loc în urmă cu doi ani, când micuţul Roscoe s-a ţinut după angajaţii Centrului, iar aceştia l-au adoptat. Apariţia câinelui în rezervaţie a stârnit interesul femelei urangutan, cei doi împrietenindu-se din prima clipă. „Roscoe era foarte slab şi avea privirea pierdută. Ne-a urmat până la poartă şi a fugit înăuntru, unde a văzut-o pe Suryia. De îndată ce l-a văzut pe Roscoe, Suryia a alergat la el şi au început să se joace. A fost ceva neobişnuit, pentru că, de obicei, câinii sunt speriaţi de maimuţe. Am dat câteva telefoane pentru a vedea dacă Roscoe aparţine cuiva, dar, cum nimeni nu a venit, a rămas la noi”, povesteşte Bhagavan Antle, medic veterinar la Centrul din Carolina de Sud.

Vedete peste noapte
Cele două necuvântătoare par să se înţeleagă de minune şi sunt de nedespărţit. „Cei doi petrec împreună câteva ore bune, jucându-se şi înotând. Suryia are grijă de Roscoe, îl plimbă cu lesa prin rezervaţie şi chiar îl hrăneşte cu biscuiţii ei. Când amândoi se simt leneşi, aceştia se urcă în spatele elefantului Bubbles, ce are 27 de ani”, mai povesteşte veterinarul Antle despre vedetele rezervaţiei. Îngrijitorii au sesizat postul National Geographic, pentru a face un documentar despre prietenia celor doi. Se pare că materialul a stârnit multă admiraţie peste tot în lume, Suryia şi Roscoe fiind invitaţi şi în emisiunea lui Oprah Winfrey.