Main menu

header

688 29 2de Roxana Istudor şi Eduard Popa

În condițiile în care peste 90% dintre proprietarii de câini își consideră animalele membri ai familiei, nu este de mirare că pot încheia o relație de cuplu dacă patrupedului nu-i convine alegerea afectivă a stăpânului.

O influență covârșitoare

Este posibil ca un câine pe care îl iubiți foarte mult să dicteze în relația afectivă? Se pare că da, arată un studiu realizat de analiștii de la rover.com, din Seattle, care au dat publicității un raport din care rezultă că peste jumătate dintre proprietarii de câini pot rupe relația cu partenerul de cuplu dacă acesta nu este agreat de prietenul de companie. Studiul a folosit observații asupra a 2.000 de stăpâni de câini și numeroase statistici. A reieșit faptul că animalul de companie poate avea o influență covârșitoare nu doar asupra relației, ci și asupra întâlnirilor - 65% dintre participanții la studiu afirmă că fac mai multe poze câinilor lor decât partenerilor, iar aproape jumătate declară că mai degrabă și-ar lăsa singuri, pe un termen dat, partenerii decât prietenii necuvântători.

Omniprezent în toate momentele sentimentale

Una dintre explicațiile specialiștilor este aceea că proprietarii de câini sunt extrem de preocupați de sentimentele și de starea de bine a patrupezilor. „Vedem acest lucru în tot ceea ce înseamnă relația cu un câine, de la alegerea numelui până la hrană”, explică expertul Brandie Gonzales. Alte date confirmă o tendință interesantă: tânăra generație este mult mai puțin dispusă să dețină casă în proprietate sau să aibă copii, în schimb, foarte mulți au câini. Iar atunci când decid să aibă o relație, animalul iubit nu lipsește, de regulă, de la momentul cererii în căsătorie, al nunții sau al vacanțelor în familie.

„Relațiile nu au întotdeauna logică. Mai ales pentru cei din afară“ (Sarah Dessen, scriitoare)