Main menu

header

697 24 2de Călin Popa şi Florica Pintea

O companie japoneză anunță lansarea unei litiere inteligente care urmează să stabilească starea de sănătate a pisicii prin analizarea urinei animalului.

Poate detecta o serie întreagă de anomalii

Creatorii litierei, lansată în această toamnă, punctează că toaleta este dotată cu un sistem de inteligență artificială capabil să analizeze urina felinei și să alerteze stăpânul prin smartphone dacă este ceva în neregulă cu animalul, arată „Daily Mail”. Cu un preț de 225 de dolari, litiera va monitoriza, de asemenea, greutatea pisicii și, cu ajutorul senzorilor, va putea detecta o serie întreagă de posibile anomalii.

Permite evaluarea a trei feline diferite

Proprietarul animalului va primi pe telefonul inteligent un raport zilnic asupra sănătății felinei. Dacă în casă există mai multe pisici, senzorii identifică fiecare exemplar în parte, litiera permițând evaluarea a trei feline diferite. „Animalele de companie sunt considerate în lumea modernă membri ai familiei, dar tehnologia nu a intrat în acest domeniu decât în mică măsură. Vrem să realizăm dispozitive pentru o viață inteligentă și pentru necuvântătoare”, explică Yoshisuke Hasegawa, reprezentant al producătorului litierei.