Main menu

header

de Daniela Purgaru

Vreţi să mai aduceţi o pisică sau un căţel în familie? Dacă aveţi deja un animal mai în vârstă trebuie să vă gândiţi foarte bine la acest pas. Aveţi grijă ca atunci când vă hotărâţi să luaţi în considerare atât posibilităţile financiare sau locative, cât şi temperamentul animalului bătrân.

Nu luaţi decizii pripite
Înainte de a lua o decizie nu vă pripiţi, ci gândiţi-vă la costuri! Vă permiteţi hrana şi îngrijirile medicale pentru două animale de companie? De asemenea, aveţi suficient timp şi răbdare pentru a vă bucura, dar şi pentru a îngriji atât un câine sau o pisică bătrână, cu nevoi speciale, cât şi un puiuţ care este zburdalnic şi neastâmpărat?

Atenţie la temperament!
Ce temperament are câinele mai în vârstă? Dacă nu este tocmai ceea ce vă doriţi de la un câine trebuie să ştiţi că puiul adoptat va imita comportamentul celui bătrân. Pe de altă parte, trebuie să vă gândiţi dacă cele două rase vor fi compatibile. Ce veţi face atunci când nu se vor înţelege? Dacă cel bătrân îl va mârâi constant pe cel mic sau îl va agresa, atunci trebuie să apelaţi la ajutorul unui dresor.