Main menu

header

de Daniela Purgaru

Aveţi o pisicuţă sau un căţel şi vă exasperează părul lăsat pe covor, pe mochetă sau pe haine? Iată câteva metode de îndepărtare a lui. Perioada de năpârlire a animalelor de apartament le dă multe bătăi de cap stăpânilor. Fie că este vorba despre o pisicuţă sau despre un căţeluş cu părul scurt sau despre o rasă cu blană bogată, efectul este aproape acelaşi. Nu disperaţi însă! Aveţi la îndemână câteva soluţii pe care le puteţi încerca.

Cumpăraţi o perie specială
Investiţi într-o perie potrivită tipului de blană pe care îl are animăluţul dumneavoastră şi pieptănaţi-l o dată la două-trei zile sau în fiecare zi dacă este în perioada de năpârlire. În acest fel, puteţi aduna tot părul care altfel ar rămâne prin casă. Obişnuiţi-l cu periatul de mic şi apoi învăţaţi-l să stea cuminte când faceţi acest lucru afară, pentru ca firele căzute să nu rămână în casă. Băile o dată la două luni ajută la îndepărtarea părului în exces.

Rolele adezive, foarte utile
Iată ce mai puteţi face:
- cumpăraţi de la pet-shop un burete special pentru păr;
- folosiţi o perie cu peri din nailon încreţit;
- încercaţi şi cu perii din velur, deoarece atrag firele căzute;
- cumpăraţi role adezive speciale;
- utilizaţi un burete uşor umezit;
- puneţi la aspirator o perie adecvată;
- folosiţi o pereche de mănuşi de menaj din cauciuc, puneţi-le în mână, udaţi-le şi apoi treceţi-le peste suprafaţa pe care vreţi să o curăţaţi;
- în perioada de năpârlire folosiţi cearşafuri sau cuverturi în locurile în care animalele obişnuiesc să stea;
- pentru îndepărtarea firelor care au intrat deja în covoare şi mochete puteţi folosi o pânză de bonfaier pe care să o treceţi peste respectiva suprafaţă.