Main menu

header

724 24 1de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Pentru mulți oameni, zodiacul este mult mai mult decât simpla citire a unui horoscop. Iar pentru mulți stăpâni de câini care își iubesc animalele de companie ca pe membri ai familiei, caracteristicile generate de data nașterii animalului sunt luate foarte în serios.

Berbec

Centrul universului stăpânului

Zodiacul câinilor urmărește datele celui întocmit în cazul oamenilor. Astfel, câinele născut în zodia Berbec este considerat strălucitorul, animalul care „arde”, plin de viață, jucăuș și vesel. Dominat de pasiune, încrezător și îndrăzneț, câinele din Berbec nu acceptă un refuz și își dorește să fie centrul universului stăpânului său. Foarte sigur pe el, animalul „dă de belea” deseori, stăpânii de câini născuți sub acest semn ajungând cu aceștia la veterinar mai des decât ceilalți proprietari de patrupede.

Taur

Hrana și confortul, pe primul loc

724 24 2Frumoși, blânzi și iubitori, câinii din zodia Taur au voință, siguranță și își doresc să aibă asigurate hrana, confortul și iubirea stăpânului (dar numai atunci când au dispoziția necesară...). Sunt încăpățânați și, atunci când doresc ca un lucru să se întâmple într-un anume fel, sunt foarte greu de întors din drum. În rest, sunt timizi și le place siguranța, stresându-se dacă aud zgomote foarte puternice sau dacă atmosfera din jur nu este calmă și liniară.

Gemeni

Gardian distant

724 24 3Un câine în Gemeni este deopotrivă pasiv și avântat, domol și impetuos, îndrăzneț și rezervat. Acești câini nu recunosc faptul că „aparțin” unui stăpân, în schimb sunt foarte buni gardieni, devotați familiei, chiar dacă mai distanți. Învață rapid, iubesc sarcinile și au nevoie de companie constantă și de suficientă răbdare din partea stăpânilor, care trebuie să le suporte nazurile la mâncare.

Rac

Companionul perfect

724 24 4Plini de emoții, sensibili și destul de nesiguri, câinii Rac sunt iubitori și blânzi. Le place enorm compania oamenilor, deși sunt destul de nesiguri pe ei în cea mai mare parte a timpului. Nu le plac locurile și persoanele pe care nu le cunosc, în schimb adoră să aibă grijă de alte animale și sunt foarte buni companioni, în special pentru alți câini. Au un apetit mare, care îi poate ușor controla, așa că au predispoziție la îngrășare.

Leu

Loialitate fără limite

724 24 5Un câine sub semnul Leului poate fi cel mai loial dintre toți. Cald și generos, acest animal trebuie neapărat să se desfășoare afară, să facă exerciții, să fie vizibil și în prim-plan. Latră mult și are nevoie să fie permanent în centrul atenției. Nu este pretențios la mâncare, este rezistent și capabil.

Fecioară

Campionul rezistenței la stres

724 24 6De un calm fără egal și de un echilibru proverbial, câinele sub semnul Fecioarei este un as al rezistenței la stres. Iubește rutina, implicit nu-i plac schimbările - nici de oameni, nici de locuri. Își urmează stăpânul peste tot și le place să li se vorbească, fiind foarte atenți. Sunt excelenți companioni ai celor care călătoresc mult, întrucât rezistă bine și nu fac mult „deranj”.

Balanță

Disciplină, disciplină...

724 24 7Un câine Balanță nu este confortabil de crescut. Fermecător și o companie excelentă, animalul sub acest semn nu face față haosului și schimbărilor dese de rutină. Are nevoie de disciplină multă, de o viață organizată și de structuri clar delimitate pe fiecare palier al existenței sale. O altă particularitate a câinilor născuți sub acest semn este aceea că au tendința de a mânca numai atunci când vor și ce vor.

Scorpion

Intuiție și memorie

724 24 8Robust, bine intenționat și foarte influent, câinele sub semnul Scorpionului reușește întotdeauna să se impună în fața altor animale și să nu poată fi ignorat de oameni. Obține mai mereu ceea ce își dorește, de aceea este imperios necesară o educație strictă a acestor câini, care altfel se pot transforma în animale încăpățânate și fără scrupule. Intuitivi și cu o memorie de excepție, câinii Scorpion nu vor uita nicio nedreptate. De asemenea, sunt foarte loiali.

Săgetător

Cel mai bun prieten

724 24 9Ca și corespondenții lor din horoscopul oamenilor, câinii Săgetător sunt deschiși, înflăcărați și afectuoși. Iubesc provocările, nimic nu le poate altera optimismul și sunt atât de dornici de companie, încât pot fi chiar necăjiți de alți câini mai agresivi. Iubesc mișcarea, atenția din partea oamenilor și vor să fie alături de aceștia mereu, aspect care trebuie echilibrat prin exercițiu, întrucât pot dezvolta foarte ușor

așa-numita „anxietate de separare”. În rest, luați fără grijă alt animal de companie dacă aveți un câine Săgetător; va fi cel mai bun prieten posibil.

Capricorn

Intens, rafinat

724 24 11Stabil, puternic și decis, câinele Capricorn este curat, rafinat, cu voință puternică și foarte intens în ceea ce simte. Acești câini iubesc exercițiile afară, le plac spațiile deschise și vor să alerge mult. Dorm mai puțin decât alți câini și nu rezistă foarte bine în condiții de stres. Întotdeauna au nevoie de timp pentru a se acomoda cu alte animale de companie, iar în unele cazuri nu le acceptă niciodată.

Vărsător

Inteligență la maximum

724 24 10Un câine Vărsător poate fi considerat cel mai inteligent exponent al zodiacului. Intuitiv, dedicat, poate trece de la o stare la alta, complet diferită, în fracțiune de secundă. Imprevizibil și încăpățânat, poate fi educat în așa fel încât să aveți unul dintre cei mai remarcabili câini cu putință. Foarte iubitori, câinii Vărsător se atașează de oameni într-o manieră care îi face pe aceștia să nu se mai poată lipsi de prezența lor. Sunt companioni excelenți pentru orice alte vieţuitoare, de la pisici la găini, dar în același timp este bine să aibă propriul spațiu în care să „pună la cale” năzbâtia următoare.

Pești

Independență și discreție

Un câine în Pești va face ce vrea fără să atragă atenția. Discret, iubitor și cu o natură foarte departe de orice urmă de agresivitate, acest câine are nevoie de o atmosferă calmă, întrucât se poate stresa foarte ușor. Independent, se va folosi de arsenalul farmecului pentru a obține ceea ce dorește, uneori părând că acest animal blând și-a „dresat” stăpânii. Natura sa îl expune în lumea câinilor, unde deseori poate fi victimă, dar îi asigură un loc cald în casa și în inima oamenilor.