Main menu

header

de Elena Şerban

Doi pui de flamingo, crescuţi în captivitate la Grădina Zoologică din Londra, nu suportă culoarea roz! Îngrijitorii au observat cu stupoare că puii urăsc teribil rozul, după ce s-au speriat şi au fugit la vederea unei jucării de pluş de această culoare.

Angajaţii i-au mai supus pe cei doi la diverse încercări, aducându-le în preajmă diverse obiecte rozalii. De fiecare dată, puiuţii fugeau de mâncau pământul. Singura explicaţie pe care o au îngrijitorii este aceea că, fiind crescuţi în captivitate şi neavând în preajmă niciun exemplar matur de flamingo, puii nu s-au adaptat la această culoare. „Păsările văd culorile altfel decât oamenii, deci nu putem găsi o explicaţie logică pentru reacţia lor”, spune Alison Brown, îngrijitoarea păsărilor. Personalul Grădinii Zoologice londoneze speră ca puii să depăşească această problemă, deoarece mai au puţin şi penajul lor va căpăta culoarea pe care ei o urăsc atât de tare.
Mai mult, îngrijitorilor le e teamă că puii se vor bate sau îşi vor face rău când vor vedea rozul propriilor pene. „Sperăm să obişnuim păsările cu această culoare înainte să devină şi ele roz”, spune Alison Brown. Până la maturitate, păsările flamingo sunt albe ca zăpada.