Main menu

header

de Daniela Purgaru

Prepeliţele Worcester (Turnix worcesteri) au fost ameninţate cu dispariţia din cauza vânătorii excesive şi la un moment chiar s-a crezut că toate exemplarele au dispărut acum 100 de ani. Până când o echipă de ziarişti şi oameni de ştiinţă a surprins în Filipine un specimen. Însă, până să apuce să se bucure, exemplarul găsit a fost... mâncat.

A fost vândută pe 20 de cenţi
Pasărea i-a atras atenţia ornitologului Desmond Allen, membru al Clubului Păsărilor Sălbatice din Filipine, care a identificat-o într-o fotografie ca fiind membră a speciei prepeliţelor Worcester, un animal a cărui prezenţă nu a mai fost înregistrată de mai bine de un secol. Din păcate însă, la scurt timp după ce a fost fotografiată, prepeliţa a fost vândută pentru aproximativ 20 de cenţi şi mâncată.
„Dacă a fost ultimul exemplar din specia sa!?”, s-a întreabat cu îngrijorare Mike Lu, preşedintele Clubului Păsărilor Sălbatice, după ce a aflat tragica veste. Pentru moment, tot ceea ce pot face ornitologii este să urmărească şi să aştepte, în speranţa că va mai apărea o altă prepeliţă Worcester.