Main menu

header

de Daniela Purgaru

Vă place să vă răsfăţaţi pisicuţa? Vreţi să îi daţi să mănânce ceva bun şi sănătos? Iată câteva reţete uşor de preparat.

Mâncărică de curcan
Ingrediente: o cană cu apă, un sfert de cană cu orez brun, două linguriţe cu ulei de măsline, două treimi de cană cu carne de curcan tocată, două linguri cu ficat tocat.
Mod de preparare: puneţi apă într-o oală de dimensiuni medii şi daţi apa în clocot. Adăugaţi orezul şi uleiul, apoi reduceţi focul şi fierbeţi, cu vasul acoperit, timp de 20-30 de minute, amestecând frecvent. Adăugaţi curcanul şi ficatul şi fierbeţi la foc mic încă 20 de minute.
Din această mâncărică îi puteţi servi pisicuţei trei porţii.

Budincă de peşte
Ingrediente: 250 g de peşte alb dezosat şi tăiat cubuleţe, o cană cu mămăligă subţire făcută cu supă de pui sau de vită în loc de apă, o cană cu lapte, un sfert de cană cu cartof curăţat şi tăiat mărunt, o lingură cu ficat tăiat mărunt şi un sfert de cană cu brânză de vaci.
Mod de preparare: combinaţi toate ingredientele, cu excepţia brânzei, într-un vas mediu. Acoperiţi şi lăsaţi la foc mic 20 de minute, amestecând frecvent. Luaţi apoi de pe foc şi adăugaţi brânza.
Această reţetă este pentru cinci porţii.

Gogoşele cu ton
Ingrediente: două ouă, o cutie cu ton în suc propriu, o cană cu pesmet, o linguriţă cu drojdie de bere, una cu făină şi alta cu ulei de măsline.
Mod de preparare: bateţi ouăle, adăugaţi peştele, pesmetul, drojdia şi făina. Amestecaţi bine. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie, luaţi cu linguriţa compoziţia din peşte şi prăjiţi gogoşele la foc cât mai mic, pe fiecare parte, până devin aurii.
Lăsaţi-le la răcit pe o hârtie absorbantă.
Din acestea îi puteţi oferi pisicuţei cinci porţii.

Tocăniţă de rinichi
Ingrediente:
o cană şi jumătate cu apă, o lingură cu ulei de porumb, 250 g de rinichi tăiat cubuleţe, o jumătate de cană cu orez, o cană cu morcov ras, patru ciuperci tocate felii, două linguriţe cu bulion şi o linguriţă cu făină.
Mod de preparare: daţi apa şi uleiul în clocot, adăugaţi orezul, rinichiul, ciupercile şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic, acoperite, pentru 20 de minute. Adăugaţi apoi câte puţină apă dacă a scăzut mult şi amestecaţi. Puneţi morcovul şi bulionul şi mai lăsaţi la fiert. La sfârşit adăugaţi făina, amestecând.
Această reţetă este pentru şase porţii.

Pont!

După ce aţi preparat o reţetă, iar mâncarea s-a răcit, este indicat să o porţionaţi înainte de a o introduce la frigider