Main menu

header

de Daniela Purgaru

Porcuşorii de Guineea au nevoie zilnic de o cantitate de vitamina C, deoarece organismul nu o poate stoca şi sintetiza. Aşadar, asiguraţi-vă că îi satisfaceţi această nevoie, pentru a vă bucura în continuare de voioşia lor.

Vitamina C este un lucru esenţial pentru porcuşorii de Guineea, pentru a preveni scorbutul. Aceste mici animăluţe nu pot stoca şi sintetiza această vitamină, drept pentru care trebuie să le fie furnizată în raţii zilnice. Adulţii au nevoie de 10 mg pe zi, iar femelele gestante sau care alăptează, de o cantitate dublă. Această vitamină se găseşte în magazinele pentru animăluţe în pliculeţe sau o puteţi obţine de la cabintele veterinare. Cea mai bună metodă este să o puneţi în apa de băut a micuţelor rozătoare. Atenţie, însă! Nu o puneţi decât în apă fiartă şi apoi răcită, nu direct în cea de la robinet, deoarece clorul distruge vitamina C!

Pătrunjelul, eficient
Un alt mod în care vă puteţi asigura că porcuşorii primesc necesarul de vitamina C este să le daţi multe legume şi fructe în fiecare zi, nu numai pelete. Pe lângă vitamine, acestea conţin şi o cantitate semnificativă de apă. Cele mai indicate sunt varza, ardeiul gras, morcovul, mărul şi neapărat pătrunjelul. Totuşi, dacă observaţi că acestea au acţiune laxativă, schimbaţi dieta.