Main menu

header

de Elena Şerban

Despre câini se ştie că sunt „cei mai buni prieteni ai omului”, pentru că, o dată ce au îndrăgit pe cineva, rămân loiali şi nu-l dezamăgesc.

Border Collie, cel mai deştept
Oameni de ştiinţă de la Universitatea British Columbia din Vancouver (Canada) au găsit însă încă un motiv pentru care „ne-am împrietenit” cu aceste patrupede. Ele sunt la fel de inteligente ca şi copiii în vârstă de 2 ani, fiind capabile să înţeleagă până la 250 de cuvinte şi de gesturi, să numere până la cinci şi să realizeze calcule matematice simple. Pentru a afla aceste lucruri, cercetătorii au utilizat teste folosite în cazul copiilor.

Totodată, cercetătorii au realizat o listă a celor mai inteligente rase de câini, folosind informaţii din cadrul cursurilor de dresaj. Acestea sunt: Border Collie şi Golden Retriever, în timp ce Mastiff şi Basset Hound sunt cel mai puţin inteligente. „Câinii sunt, în medie, la fel de inteligenţi ca un copil de 2 ani. Evident, nu vom reuşi să stăm şi să purtăm o conversaţie cu un câine, dar, la fel ca şi copiii de 2 ani, înţeleg cuvinte şi gesturi”, declară profesorul Stanley Coren, cel care a condus studiul.