Main menu

header

de Daniela Purgaru

Aţi observat uneori când vă scoateţi căţelul la plimbare că acesta „paşte”? Vă întrebaţi dacă este un lucru bun sau rău şi nu ştiţi ce să faceţi? Doctor Lescai Constantin Daniel, şef de clinică la Spitalul Veterinar Ilioara, din Capitală, vă oferă mai multe informaţii despre acest lucru.

Pentru un tranzit digestiv corect
Chiar dacă pare un comportament complet ieşit din comun, faptul că un câine mănâncă iarbă nu este chiar aşa de ciudat. Ba chiar se poate întâmpla de multe ori şi are cauze multiple. „S-a constatat că unele exemplare ciugulesc iarbă în urma unor mici probleme gastrice, încercând prin acest obicei să mai atenueze din iritaţia suferită. Alte exemplare adoptă un astfel de comportament în mod instinctiv, în cazul în care alimentaţia nu conţine destule fibre, esenţiale unui tranzit digestiv corect. O altă explicaţie ar fi un oarecare dezechilibru în ceea ce priveşte aportul de glucide din alimentaţie”, ne-a spus medicul veterinar.

Un comportament absolut normal
Aşadar, faptul că un câine mănâncă iarbă nu este un lucru rău sau periculos, această acţiune fiind făcută din plăcere. Există totuşi unele semne ce trebuie să provoace îngrijorare. „Dacă acest comportament este însoţit şi de alte semne precum voma, diareea, lipsa apetitului pentru mâncarea obişnuită sau orice alt semn de boală este bine să se meargă la medicul veterinar şi să se facă o evaluare medicală corespunzătoare, care să confirme sau să infirme prezenţa vreunei afecţiuni digestive sau de altă natură”, a completat specialistul.

Consultaţie gratuită

Dacă aveţi întrebări legate de diverse afecţiuni sau probleme de sănătate ale animalului dumneavoastră de companie vă puteţi adresa Spitalului Veterinar Ilioara, din Str. Ilioara nr. 16E, sector 5, număr de telefon 021/348.05.30.
Se acordă o consultaţie gratuită cititorilor care se prezintă la această adresă cu animalul şi cu un exemplar al revistei.