Main menu

header

de Daniela Purgaru

Atracţia faţă de reprezentanţi ai aceluiaşi sex a fost observată în cazul a peste 1.000 de specii, printre care pinguini, delfini şi primate, concluzionându-se că circa 10% dintre reprezentanţii majorităţii speciilor sunt gay.
Cercetările au arătat că, pe insula hawaiiană Oahu, aproape o treime dintre puii de albatros Laysan sunt crescuţi de perechi de femele, din cauza numărului mic de masculi. Înainte de a se observa acest lucru, specialiştii avertizaseră că păsările din această specie se împuţinează pe zi ce trece.

Pinguini şi delfini gay
Acelaşi fenomen e valabil şi în cazul delfinilor sau al pinguinilor. La primii se ştie că masculii se împerechează cu indivizi de acelaşi sex pentru a întări relaţiile din cadrul grupului. Cât despre pinguinii gay, aceştia au devenit celebri după ce presa a popularizat mai multe perechi de masculi care au grijă de ouăle respinse de părinţii naturali.

Este o selecţie naturală
Potrivit doctorului Nathan Bailey, biolog specializat în evoluţia speciilor în cadrul Universităţii California, comportamentul homosexual este rezultatul selecţiei naturale pentru asigurarea supravieţuirii diferitelor specii.