Main menu

header

857 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

A vândut peste 200 de milioane de discuri și este considerată una dintre cele mai populare soliste ale contemporaneității - Taylor Swift, unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din toate timpurile, are o mare slăbiciune pentru cele trei pisici de acasă. Statutul felinelor, de animale de companie ale unei vedete de asemenea amplitudine, le-a transformat în adevărate bogătașe, care trăiesc într-un lux demn de aristocrația felinelor.

„Primul loc absolut” în viața cântăreței

857 24 2Desemnată „Artista deceniului 2010” de American Music Awards, Taylor Swift este o activistă marcantă - pe lângă susținerea drepturilor artiștilor și a ascensiunii femeilor în industria muzicală, cântăreața este și o binecunoscută iubitoare de animale, iar cele trei feline pe care le are acasă sunt cea mai bună demonstrație în acest sens. Cele trei fericite exemplare de companie sunt două femele rasa Scottish Fold - Meredith Gray (după personajul cu același nume din „Anatomia lui Grey”), Olivia Benson (care onorează personajul emblematic interpretat de Mariska Hargitay în seria „Lege și ordine. Unitatea Victime Speciale”) - și masculul Ragdoll numit Benjamin Button (după rolul principal jucat de Brad Pitt în ecranizarea cu același titlu). „Am pisici. Le iubesc până la obsesie. Când a apărut un rol într-un film numit «Pisici», m-am gândit că trebuie să-l interpretez. Aceasta este chemarea mea, iar pisicile sunt pe primul loc absolut în viața mea”, susține artista despre rolul Bombalurinei, din filmul „Cats”.

„Dragoste la prima vedere” cu motanul Benjamin Button

857 24 3Pisicile au intrat în viața artistei pe rând, în 2011, 2014 și 2019, și au o calitate a vieții care o depășește pe cea a multor oameni. Taylor Swift nu contenește să-și exprime dragostea pentru ele, numindu-le „o bucurie”: „Sunt foarte demne, independente și perfect capabile să se descurce pe cont propriu”. Deși știe foarte bine că femelele sunt expuse unor probleme de sănătate (potrivit BBC, în Regatul Unit, s-a oprit înregistrarea exemplarelor de Scottish Folds încă din anii 1970, pentru a descuraja reproducerea acestora, din cauza mutațiilor genetice pe care le suferă), Oliva Benson și Meredith Gray au avut apariții speciale în turneele lui Taylor Swift, artista ducându-le cu sine peste tot. Firește, felinele atât de iubite au „jucat” într-unul dintre videoclipurile muzicale ale artistei - producția „ME!”. În introducerea videoclipului, Swift se referă la pisici drept „fiicele” sale. De altfel, vedeta l-a adoptat pe Benjamin Button chiar pe când filma acest videoclip, motanul fiind auzit cum torcea într-o cutie. „M-a cucerit imediat. Era atât de mic și s-a uitat la mine ca și cum mi-ar fi spus că eu sunt mămica sa și că va trăi alături de mine. A fost dragoste la prima vedere”, își amintește cântăreața, care imediat l-a luat acasă pe micul motănel.

Călătorii cu avionul privat, relaxare cu vedere la mare

857 24 4Taylor Swift face referire la pisicile pe care le are într-unul dintre cântecele ei de top, „Gorgeous”, de pe albumul „Reputation”, din 2017. Mai mult, pisica Olivia Benson a apărut într-una dintre reclamele filmate de vedetă. În documentarul „Taylor Swift: Miss Americana”, vedeta apare cu genți personalizate pentru pisicile sale și cu rucsacuri pentru felinele care o însoțesc în călătoriile cu avionul privat. Una dintre cele mai faimoase piese, dintr-un celebru videoclip al artistei, înfățișează un rucsac model astronaut, special creat pentru a purta felinele peste tot. Se vinde foarte bine, grație popularității artistei, și costă 52 de dolari. De fiecare dată când poate, Taylor Swift își ia companioanele iubite la evenimente, așa cum a făcut atunci când „fetițele” sale au cunoscut-o pe faimoasa Paula Abdul. În viața de fiecare zi, pisicile cântăreței au parte de răsfățuri de toate felurile, de aniversări fastuoase, împărtășite cu fanii pe rețelele de socializare, de cea mai bună hrană, de relaxare în fața unei ferestre cu vedere la mare dintr-o casă din Malibu și de un trai complet lipsit de griji.

Olivia Benson se apropie de o avere de 100 de milioane de dolari

Taylor Swift a „securizat” numele pisicilor sale, pe care le consideră unice, înregistrându-le ca branduri. Meredith, Olivia și Benjamin Button sunt adevărate mărci comerciale, plasate pe piese vestimentare, articole de uz casnic, accesorii, bagaje, jucării și multe altele. De altfel, Taylor Swift „suflă în pânzele” acestor acumulări prin exemplu personal, popularizând inclusiv cercei pe care îi poartă, pe care declară că i-a făcut ea însăși și care au simbolistica adoratelor sale feline. Artista a vândut deja nenumărate produse care trimit cu gândul la pisicuțele sale adorate și acest trend continuă să se extindă. Așa se face că în prezent, aceste fericite pisici au propriile „valori nete”, averi considerabile, din care pot trăi liniștite - mass-media au calculat nu mai puțin de 97 de milioane de dolari în dreptul Oliviei Benson, care este a doua cea mai bogată felină de pe planetă.

Meredith, discreția… personalizată

857 24 5„Veterana” Meredith, pe care artista o are de peste un deceniu, este o pisică foarte discretă. Departe de stilul de vedete pe care îl manifestă celelalte exemplare ale lui Taylor Swift, aceasta manifestă o mare discreție, este mult mai retrasă și are un comportament tipic pisicilor. Deși a apărut în turneul „1989” și în videoclipul „ME!”, felina a rămas foarte timidă. Recent, fanii lui Taylor Swift chiar s-au întrebat dacă nu cumva s-a întâmplat ceva cu Meredith, care a încetat mult timp să apară pentru public. Dar cântăreața și-a liniștit imediat admiratorii, asigurându-i că Meredith este doar timidă: „Este o pisicuță care ține foarte mult la viața sa privată, își ține treburile pentru sine și nu are nicio plăcere să fie filmată. Cine poate s-o condamne?”.

„Pisicile mele sunt rotunde, pretenţioase şi arată ca nişte mici ursuleţi“

„Pisicile sunt grozave. Au atitudine, demnitate. Nu poți decât să speri că la un moment dat poate își vor face timp şi pentru tine“

La început au fost îndoielile…

Oricât ar fi de greu de imaginat, acum, când Taylor Swift declară cu fiecare ocazie că își adoră felinele, a existat o vreme în care vedeta nici nu se imagina ca având astfel de animale de companie. Au fost perioade de îndoieli, când chiar s-a consultat cu apropiații dacă să adopte pisici. „Am stat de vorbă cu prietenii despre a avea o pisică, pentru că nu-mi imaginam vreodată că voi deveni așa o iubitoare de feline. Mai ales atunci când am luat-o pe a doua, mă consultam cu toți cunoscuții despre cum li se pare ideea și dacă mai multe pisici mă transformă într-o «cat lady». Toți îmi spuneau că de la trei în sus. Și s-a întâmplat”, povestește Taylor, care nu-și mai poate imagina viața fără dragele sale pisicuțe.