Main menu

header

de Daniela Purgaru

Broaştele ţestoase au început să fie din ce în ce mai des întâlnite ca animale de companie şi la noi în ţară, însă mulţi dintre crescători nu ştiu ce condiţii trebuie să le asigure pentru ca acestea să fie sănătoase şi fericite.

Broaştele ţestoase de uscat sunt animale cu sânge rece, în consecinţă trebuie să li se asigure, în condiţii de captivitate, o temperatură cuprinsă între 25 şi 30 de grade Celsius şi lumină de la o sursă caldă, cu spectru larg, timp de 12-14 ore pe zi. Mai multe informaţii despre broaştele ţestoase de uscat vă oferă doctor Lescai Constantin Daniel, şef de clinică la Spitalul Veterinar Ilioara, din Capitală.

Nu o hrăniţi în exces!
Aceste animale simpatice prezintă un necesar mai mare de hrană în tinereţe, când i se dă hrană zilnic, şi mai scăzut ca adult (o dată la două zile). „Tineretul va prefera hrana de origine animală, cum ar fi carnea crudă precum inima de vită sau, în cazuri excepţionale, carnea din conservele de câine. Se pot adăuga şi vegetale, dar există la pet-shop-uri şi mâncare deja ambalată pentru ţestoase”, ne-a spus medicul veterinar. „Broasca ţestoasă de uscat trebuie hrănită după o perioadă în care animalul a acumulat deja căldura necesară pentru o zi. Fiţi atenţi ca mâncarea să fie proaspătă şi să nu rămână pentru altă dată, pentru a nu risca dezvoltarea unor infecţii”, a completat specialistul.

Se adaptează greu
Este necesar ca accesul la o sursă de apă să fie facil, bazinul să ofere un loc mai înalt de repaus, iar ieşirile să fie construite în pante line. Broaştele ţestoase de uscat pot fi lăsate libere prin casă, dar numai după o perioadă de aclimatizare, ce poate dura şi câteva săptămâni.

Consultaţie gratuită

Dacă aveţi întrebări legate de diverse afecţiuni sau probleme de sănătate ale animalului dumneavoastră de companie vă puteţi adresa Spitalului Veterinar Ilioara, din Str. Ilioara nr. 16E, sector 5, număr de telefon 021/348.05.30.
Se acordă o consultaţie gratuită cititorilor care se prezintă la această adresă cu animalul şi cu un exemplar al revistei.