Main menu

header

de Daniela Purgaru

Ce poate ieşi din încrucişarea unei Siameze cu un exemplar din rasa American Shorthair? Cu siguranţă, ceva frumos. Ei bine, pisica Showshoe este dovada clară în acest sens. Rasa Snowshoe a apărut în anii ‘60, în America, atunci când s-a „combinat” o Siameză cu o pisică American Shorthair. După ce au văzut cât de frumos este rezultatul, din ce în ce mai mulţi crescători şi-au dorit un exemplar, aşa că gena s-a răspândit rapid, chiar şi pe alte continente.

Are „pantofiori” albi
Aspectul fizic al acestei feline îmbină elemente din cele două rase ce stau la baza ei. Astfel, corpul este robust, dar elegant, mărimea este medie, corpul lung, capul mare, iar urechile medii. Ochii sunt ovali, orientaţi spre baza urechilor, iar coada este proporţională cu lungimea corpului. Blana este scurtă şi are câteva caracteristici ale rasei: „pantofiori” albi şi un „V” întors, ce începe în centrul frunţii şi coboară spre bot. Nuanţele pot fi seal point şi blue point, ambele în combinaţie cu alb. Culoarea „măştii”, a cozii, a urechilor şi a membrelor trebuie să fie aceeaşi.
Un exemplar adult ajunge să cântărească între 2,5 kg şi 5,5 kg.

Un companion inteligent
Showshoe se înţelege foarte bine cu alte pisici şi cu copiii, fiind un companion ideal în casă. Este inteligentă, are un temperament echilibrat, este afectuoasă şi „vorbăreaţă”.
Trebuie periată o dată la câteva zile şi nu prezintă probleme de sănătate specifice rasei, dar un control veterinar periodic este indicat. Speranţa de viaţă este de 9-15 ani.