Main menu

header

de Claudia Stan

Atunci când vine vorba despre lucruri extravagante şi ieşite din comun se pare că cel mai bine, la acest capitol, se pricep oamenii bogaţi. Criza financiară, foametea de pe continentul sărac, încălzirea globală, nimic din toate acestea nu par să îi intereseze pe cei care îşi lasă moştenirile... animalelor de casă. Sume de peste 100 de milioane de dolari, proprietăţi şi multe alte lucruri sunt puse în „mâinile” necuvântătoarelor şi administrate de gărzile de corp plătite cu bani din… dota stăpânilor. Ziarul britanic „The Times” a alcătuit top 10 al celor mai bogate animale de pe glob.

1. Ciobănescul german Gunther IV
Contesa germană Karlotta Liebenstein a şocat mapamondul după moartea sa în anul 1991. Aceasta şi-a lăsat întreaga avere de 90 de milioane de lire sterline câinelui ei preferat, Gunther III. După moartea acestuia, averea a fost transferată fiului său, Gunther IV, care, prin intermediul avocaţilor, şi-a achiziţionat mai multe proprietăţi, printre care şi vila din Miami a celebrei cântăreţe Madonna.

2. Pudelul Toby Rimes
Averea de 45 de milioane de lire sterline a Pudelului Toby provine dintr-o moştenire mai veche a unui „strămoş” de al său, care a primit 15 milioane de dolari în anul 1931.

3. Cimpanzeul Kalu
Fetiţa Contesei de Kenmore, Patricia O’Neil, a găsit cimpanzeul, botezat Kalu, legat de un copac, în Zair. Între cei doi s-a înfiripat o prietenie strânsă, iar după moartea Patriciei, soţul femeii a rămas uimit când a văzut că toată averea a primit-o Kalu. Averea de 42,5 milioane de lire sterline este „administrată” de simpaticul cimpanzeu.

4. Două mâţe (Pew şi Ani) şi un Chihuahua (Frankie)
O milionară din San Diego, al cărui nume nu a fost făcut public, le-a lăsat celor mai dragi prieteni ai săi o vilă evaluată la 10 milioane de lire sterline. Totodată, stăpâna le-a lăsat micuţilor şi suma de 8,1 milioane de dolari ca şi… „bani de buzunar”.

5. Labradorul Flossie
Drew Barrymore a trecut printr-o experienţă neplăcută împreună cu soţul său. Pe când dormeau, le-a luat foc casa, iar Flossie a fost pe post de alarmă de incendiu, salvându-le viaţa amândorura. În anul 2002, Drew a trecut pe numele labradorului o casă estimată la 3 milioane de lire sterline, pentru a-i mulţumi pentru fidelitate.

6. Terrierul Trouble
Numele („trouble” înseamnă „problemă” în limba engleză) se pare că i-a fost predestinat Terrierului, deoarece menţionarea lui în testament a stârnit vâlvă. Stăpâna acestuia, Leona Helmsley, poreclită de presa din New York şi „Regina răutăţii”, i-a lăsat moştenire lui Trouble 12 milioane de dolari din totalul averii de 8 miliarde de dolari. Din păcate, nepoţii Leonei nu au primit nimic, drept pentru care au atacat testamentul în justiţie. La terminarea procesului, căţelului i-au mai rămas doar 2 milioane de dolari, deoarece întreţinerea lui costă anual 190.000 de dolari, dintre care 100.000 de dolari sunt pentru gărzile de corp.

7. Motanul Tinker
Tinker este un motan pe care faimosul personaj Tom din desenele animate „Tom & Jerry” ar fi gelos. Văduva Margaret Layne l-a numit pe pisoi unicul său moştenitor, el devenind posesorul unei case şi al unui cont în bancă de 100.000 de lire sterline, toate acestea ridicându-se la fabuloasa sumă de 450.000 de lire sterline.

8. Două căţeluşe Collie, Tina şi Kate
Nora Hardwell a avut un testament bine pus la punct: toată averea sa de 450.000 de lire sterline a fost împărţită frăţeşte între cele două căţeluşe ale sale din rasa Collie, Tina şi Kate.

9. Broasca ţestoasă Silverstone
Christina Foyle a avut o avere de 59 de milioane de lire sterline, pe care a împărţit-o între… broasca ţestoasă Silverstone şi câteva pisici. Cea mai mare parte din avere a primit-o broscuţa, dar pentru că pisicuţele erau prietenele lui Silverstone s-au bucurat şi ele de câţiva „bănuţi”.

10. Colecţia de animale a Reginei Mamă a Marii Britanii
În testamentul Reginei Mamă au fost trecute 150 de vaci şi 200 de oi, fiecare dintre acestea primind câte 8.000 de lire sterline. Mai mult, alte câteva capre, porci, găini, raţe şi iepuri au moştenit şi ele câte o sumă de bani, neştiindu-se însă valoarea exactă.
Claudia Stan