Main menu

header

de Daniela Purgaru

Un căţel, o pisicuţă, un papagal, peşti, hamsteri, porcuşori de Guineea, chiar chinchilla sau dihori. Acestea au devenit animale de companie foarte des întâlnite în casele iubitorilor de necuvântătoare. Dar cine s-ar fi gândit că aricii pot lua teren, la propriu, în casele oamenilor? Doctor Lescai Constantin Daniel, şef de clinică la Spitalul Veterinar Ilioara, din Capitală, vă oferă câteva sfaturi despre îngrijirea acestora.

Poate fi hrănit chiar cu mâncare pentru pisici
Ariciul este un animal nocturn, puţin activ în timpul zilei. Se adaptează destul de greu la spaţii închise şi preferă, ca hrană, insectele. I se poate oferi, cu succes, mâncare pentru pisici, chiar pepene sau fructe de pădure. Nu-i daţi niciodată lactate, deoarece îi afectează digestia. „Atenţie, nu-l bruscaţi, lăsaţi-l să se obişnuiască astfel cu împrejurimile şi cu oamenii. Altfel, dacă se simte ameninţat, se transformă într-o mică minge cu ţepi. Ţepii sunt de fapt fire de păr supradimensionate, goale pe dinăuntru, neotrăvitoare”, ne-a spus medicul veterinar. Dacă îi construiţi un bârlog asemănător cu cel din natură şi îl îngrijiţi corespunzător, ariciul poate trăi până la zece ani.

Consultaţie gratuită

Dacă aveţi întrebări legate de diverse afecţiuni sau probleme de sănătate ale animalului dumneavoastră de companie vă puteţi adresa Spitalului Veterinar Ilioara, din Str. Ilioara nr. 16E, sector 5, număr de telefon 021/348.05.30. Se acordă o consultaţie gratuită cititorilor care se prezintă la această adresă cu animalul şi cu un exemplar al revistei.