Main menu

header

de Claudia Stan

Iubitorii de animale au ajuns să plătească scump pentru ca patrupedele să beneficieze de tratamente de înfumuseţare. Chinezii sunt cei mai înverşunaţi când vine vorba despre câini, astfel că, în perioada 1999-2000, banii cheltuiţi pentru „coafarea” acestora au crescut cu 500%! Tot chinezii sunt cei mai excentrici în materie de culori alese pentru patrupede, acestea variind: roz, bleu, portocaliu, mov şi alte nuanţe trăsnite, optând pentru modele cât mai variate.

Salon de cosmetică
Chiar dacă este criză mondială, stăpânii patrupedelor nu îşi pot priva animalele de răsfăţul cu care le-au învăţat. Saloanele de cosmetică au luat o mare amploare în toate ţările din lume, necuvântătoarele beneficiind de cele mai fiţoase tratamente de tuns, spălat, periat, tăiat unghii, toaletat urechi, coafat şi vopsit blăniţa etc. Stăpânii pot face o programare la oricare centru de înfrumuseţare, oferind informaţiile necesare: rasă, greutate şi dacă a suferit vreun traumatism în urma unei tunsori (ciupitul pielii sau al urechilor). În acest caz, înainte de a începe procedura de înfrumuseţare, patrupedului i se vor administra nişte tranchilizante uşoare.

Frizuri… pentru fiecare
Stăpânii primesc sfaturi utile de la stilişti în legătură cu întreţinerea blăniţei căţeilor. Totodată, aceştia pot alege diverse coafuri din cataloage de specialitate sau pot veni chiar ei cu câteva idei. Cheltuielile pentru astfel de centre sunt ridicate, din cauza ustensilelor scumpe ce sunt necesare. O maşină de tuns profesională costă 400 de euro, cuţitele de diferite dimensiuni, aproximativ 70 de euro, o foarfecă ajunge la preţul de 100 de euro, iar un feon, în jur de 200 de euro. Nu în toate ţările însă vopsirea câinilor este permisă. În SUA, Joz Douglas a fost amendat cu 750 de dolari, după ce şi-a vopsit patrupedul… în roz. Legea ce interzice proprietarilor de animale vopsirea acestora a intrat în vigoare acum câţiva ani, după ce nişte americani şi-au vopsit iepurii.

Atenţie! Nu utilizaţi niciodată vopsea umană pe câini, deoarece se pot intoxica atunci când îşi ling blana!

- Primăria unui oraş din Marea Britanie a luat decizia să vopsească... excrementele canine în roz, pentru a sensibiliza stăpânii câinilor să cureţe mizeria lăsată de patrupede în locurile publice

Sfaturi

Dacă doriţi să vă vopsiţi câinele la dumneavoastră acasă ţineţi cont de câteva sfaturi:
- Colorantul alimentar se amestecă bine cu apă, iar culoarea trebuie să fie mai închisă decât cea pe care vreţi să o obţineţi pe blană;
- Puneţi vopseaua într-un pulverizator, astfel culoarea va fi uniformă;
- Până ce vopseaua se usucă aşezaţi câinele pe ziare, hârtii sau celofan, pentru a nu face urme prin casă.