Main menu

header

de Daniela Purgaru

...mare şarpe din lume

Un boa uriaş a băgat în sperieţi un grup de muncitori chinezi care lucrau într-o pădure. Imensa reptilă cântărea 300 kg şi avea 17 m! Giganticul boa a fost descoperit în timpul lucrărilor la şoseaua de centură a oraşului Guping, din China. Unul dintre muncitori a descoperit un şarpe muribund, de dimensiuni incredibile. În acelaşi timp, un alt şarpe boa uriaş a apărut cu gura larg deschisă. Şoferul excavatorului a rămas paralizat de frică, iar ceilalţi muncitori au rupt-o la fugă. Când s-au întors, bărbatul abia se mai ţinea pe picioare din cauza şocului şi în scurt timp a decedat în urma unui atac de cord. Şarpele mort măsura 17 m lungime şi cântărea 300 kg, iar celălalt a dispărut în pădure. Experţii au concluzionat că reptila ucisă avea cel puţin 140 de ani! În ciuda acestor dovezi, oficialităţile chineze au negat veridicitatea ştirii, susţinând că şerpii uriaşi nu există în acea zonă.

...mare somn pescuit în Tisa

75 kg greutate şi 2,5 m lungime. Este vorba despre un somn gigant pescuit din Râul Tisa. Această captură impresionantă i-a aparţinut unui pescar ungur. Peştele uriaş l-a tras pe acesta în largul râului cu tot cu barcă şi a fost nevoie de ajutorul altor pescari pentru ca monstrul să fie scos la mal.

...deştept şoarece creat în laborator

Oamenii de ştiinţă au creat în laborator cel mai deştept şoarece din lume, modificându-i o genă printr-o tehnică despre care se crede că ar putea fi folosită şi pentru a mări capacitatea creierului uman. Lui Hobbie-J, cum a fost numit rozătoarea, i s-a modificat gena ce controlează memoria când acesta se afla în stadiul embrionar. Ca urmare, şoricelul poate ţine minte de trei ori mai multe obiecte decât o rozătoare de rând.
Crearea lui Hobbie-J dă speranţe oamenilor de ştiinţă de la Colegiul Medical din Georgia că aceeaşi tehnică va putea fi folosită, în viitor, pe oameni. Materialul genetic injectat şoarecelui ar putea fi inclus într-un medicament administrat bolnavilor de demenţă.

...fricos şi blând tigru

Tigrii de la o grădină zoologică din China au devenit atât de blânzi şi de inofensivi, încât se sperie chiar şi de găinile pe care ar trebui să le mănânce!
Grădina Zoologică din Chongqing deţine cinci exemplare rare de tigri albi, ce au fost învăţaţi să execute diverse giumbuşlucuri pentru a-i distra pe vizitatori şi deci şi-au pierdut instinctele de prădători. Atunci când îngrijitorii le-au aruncat în cuşti găini vii, aceştia au avut o reacţie neaşteptată. „Am încercat să-i hrănesc cu găini vii, dar am avut parte de o scenă amuzantă. Tigrii s-au speriat atât de tare, încât nici nu s-au apropiat de ele. O găină a leşinat şi atunci s-au apropiat de ea. Dar când aceasta s-a trezit, au fugit îngroziţi”, a povestit un îngrijitor.