Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

Venită tocmai din Deva, la cei 25 de ani pe care îi are, Celia se mândreşte cu câteva realizări muzicale demne de invidiat. Cine nu ştie oare piesele „Şoapte” sau „Trag aer în piept”. Frumoasa hunedoreancă, sensibilă şi răsfăţată, nu putea să aibă decât un căţel cât un ghemotoc, simpatic şi jucăuş. Ask (n.r. - ask înseamnă iubire în limba turcă) este un Yorkshire Terrier veritabil dăruit de iubitul ingenuei brunete, Kemal. Deşi are doar 9 luni, alintatul animăluţ face o mulţime de pozne, pentru care este iertat imediat de stăpâna sa. Păi cum altfel, când se uită cu ochii mari şi umezi, cerându-şi parcă iertare?

„Mă credeam un fel de «Superwoman»”
- Ce reprezintă căţelul Ask pentru tine şi cum a intrat în viaţa ta?
- Ask este un nume special, iar tradus în română înseamnă iubire. Tot timpul mi-am dorit un animăluţ lângă mine, pentru că iubesc foarte tare lumea necuvântătoarelor! Când eram mică mă credeam un fel de „Superwoman” al animalelor! Le săream în ajutor, mă băteam cu toţi de la bloc pentru orice vietate şi eram convinsă că în acele momente prind puteri supranaturale. Pe Ask l-am primit de la iubitul meu. Am vorbit destul de mult cu el despre animale, îmi ştie slăbiciunile… Era convins că îmi doresc un căţel simpatic lângă mine şi nu s-a înşelat!

- Când erai mică ai avut animale de companie?
- Da, Cicu, un porcuşor, şi Dingo, câinele meu Ciobănesc german, un exemplar extraordinar de frumos. A murit de bătrâneţe. Îl iubeam enorm!

„Am un căţel sociabil”
- Cum a fost la început? Te-ai chinuit mult să îl educi?
- Pe Ask îl am cam de 9 luni şi la început mi-a fost cam greu să mă descurc cu el, mai ales că este destul de năzdrăvan. Totuşi, nu mi-a stricat nicio pereche de pantofi, şi acest aspect este excepţional!

- Doarme cu tine?
- Doar când iubitul meu nu este acasă, pentru că singurătatea este cel mai mare duşman al meu. Chiar mi-e frică să dorm singură şi atunci mă alină Ask. În acele momente, e cel mai fericit patruped, căci nu doarme cu mine prea des!

- Cu cine îl laşi atunci când eşti plecată la concerte?
- Pe Ask îl iau cu mine absolut peste tot, e foarte cuminte, merge la concerte, la cumpărături... peste tot! Am un căţel sociabil.

- Îi dai doar mâncare specială pentru căţei sau orice ai prin frigider?
- Mda… Am avut toată bunăvoinţa să îl învăţ cu hrană uscată, dar era în stare să moară de foame şi tot nu s-ar fi atins de ele! Se pare că nu îi plac absolut deloc.

„Mi-a ros cablurile de la Home Cinema”
- Spune-ne două năzbâtii pe care le-a făcut.
- Mi-a ros şi rupt cablul de la boxa de la Home Cinema de două ori. Când era mic a făcut… pipi în braţele mele cu puţin înainte să intru pe scenă. Am fost norocoasă, pentru că am avut haine de schimb la mine. Chiar şi aşa nu l-am pedepsit şi îl iau în continuare cu mine peste tot, inclusiv la concerte.

- Cum îl alinţi?
- Păi în fel şi chip… Askulicu, gogoaşă mică, ciucurelu’ meu etc.

„Are garderobă proprie”
- Ce hăinuţe i-ai cumpărat până acum? Dar jucării?
- Ei bine, i-am cumpărat destule... Are garderobă proprie, dar şi o mulţime de jucării. Ce mai, e un căţelandru foarte răsfăţat!

- Ce face când pleci în vacanţe?
- Din păcate, de când îl am nu am avut parte de nicio vacanţă! A mers cu mine doar două zile la mare şi a păpat aproape tot nisipul de pe plajă!

- Se pare că îi place nisipul mai mult decât apa?
- Nu prea! Nici apa nu îi place…

- Preferi să îl duci la coafor sau să îl speli şi să îl aranjezi singură?
- Uneori îl spăl şi singură, dar de cele mai multe ori îl duc la coafor.

- Are prieteni sau e un singuratic?
- Acasă la ai mei mai am un Chow Chow şi pot spune că se iubesc enorm. Este cel mai bun prieten al lui!