Main menu

header

de Daniela Purgaru

Probabil că nu o dată v-aţi întrebat ce fac pisicuţele singurele acasă. Există numai o soluţie pentru a afla răspunsul: zgarda cu cameră foto pentru felinele domestice sau camerele web montate prin locuinţă.

Studiu pe 50 de mâţe
Cincizeci de locuinţe din Los Angeles, SUA, au primit astfel de dispozitive, ce au înregistrat câte un cadru la fiecare 15 minute, pentru a se afla ce fac cu adevărat pisicile atunci când rămân singure. A reieşit că 22% dintre ele îşi petrec timpul uitându-se pe fereastră, 12% interacţionează cu alte animale din casa respectivei familii, 8% se joacă căţărându-se pe scaune sau pe scări construite special pentru ele, în timp ce doar 6% stau şi dorm.

Mai active decât se credea până acum
Pisicile îşi mai petrec 6% din timp uitându-se la televizor sau la computer ori ascunzându-se sub mese. Alte activităţi includ jucatul cu diverse obiecte, mâncatul sau doar privitul la mâncare. „Ce m-a surprins a fost cât de active sunt pisicile. Până acum credeam că nu fac altceva decât să doarmă toată ziua”, a declarat unul dintre autorii studiului.