Main menu

header

de Daniela Purgaru

Multe dintre animalele noastre de companie petrec cea mai mare parte a timpului în casă şi nu au rezistenţă la frig şi la vreme rea. De aceea este nevoie de un echipament adecvat. Doctor Daniel Constantin Lescai, şef de clinică la Spitalul Veterinar Ilioara, din Capitală, ne explică în ce constă acesta.

Ghetuţe special create pentru câini
Îmbrăcămintea este esenţială, mai ales pentru unele rase cu păr scurt (Dobermanul, Boxerul, Chihuahua etc.). Acestea nu trebuie să iasă afară pe vreme rece fără o haină adecvată, care să le apere împotriva frigului.
Nu uitaţi de protejarea lăbuţelor. Dacă în timpul plimbărilor observaţi că patrupedul ridică în mod necorespunzător lăbuţele, se opreşte sau schelălăie, înseamnă că are lăbuţele foarte îngheţate. Există soluţia de a-l învăţa să poarte ghetuţe special create pentru câini, ce există de vânzare în anumite magazine de specialitate, pe diferite dimensiuni. De asemenea, în zilele geroase şi cu zăpadă trebuie să înlăturaţi zăpada ce s-ar putea lipi între pernuţe. Pentru a preveni acest incident, este bine să îi trimaţi blana din jurul lăbuţelor şi să îi aplicaţi un strat subţire de vaselină sau de cremă înainte de a ieşi afară. La întoarcerea acasă spălaţi-i lăbuţele de cremă sau de soluţiile antiîngheţ de pe stradă.
Dacă aveţi o pisică rezistentă, obişnuită să fie scoasă afară, oferiţi-i un loc călduros când revine în casă. Cel mai indicat însă este să o ţineţi în casă pe timpul iernii.

Consultaţie gratuită

Dacă aveţi întrebări legate de diverse afecţiuni sau probleme de sănătate ale animalului dumneavoastră de companie vă puteţi adresa Spitalului Veterinar Ilioara, din Str. Ilioara nr. 16E, sector 5, număr de telefon 021/348.05.30. Se acordă o consultaţie gratuită cititorilor care se prezintă la această adresă cu animalul şi cu un exemplar al revistei.